Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την επερχόμενη κακοκαιρία «EVA» προκειμένου οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «EVA» ενεργοποιήθηκε το 112 με τα πρώτα μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να απευθύνονται στους κατοίκους των νησιών του βορείου Ιονίου και της Ηπείρου.

Η κακοκαιρία «EVA» είναι προ των πυλών και αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από το πρωί του Σαββάτου, μεγάλο μέρος της χώρας.

Σε έκτακτη ενημέρωση η Πυροσβεστική τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο απολύτως απαραίτητο.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι έχει εκδοθεί μήνυμα από το 112 για το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και θα εκδοθούν και νέα, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Αύριο, Σάββατο, θα γίνει και νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τα τα φαινόμενα. Όλες οι δυνάμεις είναι έτοιμες στον μέγιστο βαθμό για να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τους κανόνες προστασίας.

Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη ενόψει της κακοκαιρίας «EVA». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΓΓΠΠ, «με το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή», νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενόψει της έντονης κακοκαιρίας «EVA» που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της χώρας.

Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook