Η Ευγενία, ένα κορίτσι που έζησε για αρκετά χρόνια στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε στην Φαίη Σκορδά και στο «Πρωινό μας» για τις συνθήκες που ζούσε και τις καταστάσεις που βίωσε ως φιλοξενούμενη της δομής.

Η πρώην τρόφιμος Ευγενία ανησυχεί για τον αδερφό της που μένει ακόμα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου και με τον οποίο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Η Ευγενία είπε ότι βγαίνει να μιλήσει γιατί ανησυχεί για τον αδερφό της που μένει ακόμα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου . «Είναι ένα δύσκολο παιδί, όπως ήμουν και εγώ, και σίγουρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στην απομόνωση. Δεν με αφήνουν να έχω επικοινωνία μαζί του» είπε η κοπέλα.

Η Ευγενία πήγε μαζί με άλλα 4 αδέρφια της (από τα 10 της οικογένειας) με εισαγγελική απόφαση στην Κιβωτό όταν ήταν 9 ετών και το μικρότερο παιδί 3 ετών. Στην αρχή ήταν όλα τα αδέρφια μαζί σε δομή και στη συνέχεια χωρίστηκαν και στάλθηκαν σε διαφορετικές δομές, σε όλη την Ελλάδα.

Η Ευγενία στάλθηκε στη δομή της Χίου όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι είχε σχέση με ένα άλλο αγόρι της δομής και έμεινε έγκυος στα 17 της και έκανε άμβλωση με εισαγγελική απόφαση. Για τρία χρόνια ήταν σε καθεστώς απομόνωσης, δεν είχε καμία επαφή και επικοινωνία με τα αδέρφια της.

Η τιμωρία της τουαλέτας

Η 20χρονη σημείωσε ότι ενώ είχε μιλήσει παλαιότερα σε εισαγγελέα στη Χίο για ό,τι συνέβαινε, δεν άλλαξε τίποτα.
Περιέγραψε τι σήμαινε πρακτικά η τιμωρία της απομόνωσης και εξήγησε ότι η “μέθοδος” αυτή περιλάμβανε κλειδώματα στις τουαλέτες.

“Μας κλείδωναν στην τουαλέτα μέχρι να πούμε συγνώμη. Εγώ έμεινα σε τουαλέτα στην Αθήνα, στην Αλικαρνασσού κλειδωμένη από το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα επειδή δεν έλεγα συγνώμη” είπε χαρακτηριστικά, με την Φαίη Σκορδά να την ακούει συγκλονισμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δομές “υπήρχαν καλοί άνθρωποι και είτε τους διώχνανε είτε έφευγαν από μόνοι τους γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν τι συμβαίνει”.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ με την μαρτυρία της

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook