Μετά τις αποκαλύψεις για κακομεταχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου στο «κάδρο» της δικαστικής έρευνας έχουν πλέον μπεί τα οικονομικά της οργάνωσης καθώς δεκάδες εκατομμύρια έχουν εισρεύσει στα ταμεία από δωρεές.

Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια οι «εισπράξεις» της Κιβωτού του Κόσμου ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια ευρώ με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, συγγενών και στενών συνεργατών τους.

Έτσι στο επίκεντρο των ερευνών της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της «Κιβωτού» και η χλιδάτη ζωή, με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Ποια είναι η γυναίκα που άδειασε τη θυρίδα

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως, ένα ακόμη αποκαλυπτικό περιστατικό: πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα δεν είναι άλλο από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη συμβεί.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook