Στα Νέα Στύρα Ευβοίας το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού.

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα ξημερώματα της Τρίτης την Αττική.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι συνεχής, καθώς μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ – που σημειώθηκε στις 6:32 – σε διάστημα 50 λεπτών καταγράφηκαν άλλοι 10  μετασεισμοί. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα είχαν διαφορά λίγων δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η πρώτη δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 8 χλμ. νοτιοανατολικά της Εύβοιας και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
To εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,8 χλμ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, εκτίμησε πως πιθανότατα θα μεταβληθεί το ύψος του μεγέθους του σεισμού.
«Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά.

Στις 7.23 το πρωί της Τρίτης, ένας νέος σεισμός σημειώθηκε στο ίδιο ρήγμα, αυτή τη φορά της τάξεως των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας σχολίασε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» αυτή την σεισμική ακολουθία.

«Έχουμε να κάνουμε με τον κύριο σεισμό. Ο οποίος ήταν τελικά 4,5 Ρίχτερ. Πριν από λίγο έγινε ένας δεύτερος σεισμός της τάξεως των 4,2 βαθμών. Στο διάστημα πριν του πρώτου, κύριου σεισμό αλλά και μετά, έχουμε περίπου 10 μετασεισμούς μικρότερου μεγέθους, στη ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι καλό, καθώς αποφορτίζεται η ενέργεια και είναι προς τη θετική πλευρά. Δεν πρόκειται για νέο ρήγμα, είναι ένα άγνωστο ρήγμα που δεν έχει στην επιφάνεια κάποια εμφάνιση και να προκαλεί το ενδιαφέρον μας, δεν είναι εμφανές ρήγμα που θα μπορούσε ένα χαρτογραφηθεί», ανέφερε αρχικά.

«Οι προσπάθειες είναι να κατανοήσουμε τις διεργασίες που γίνονται στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook