Τσελέντης: «Δεν μπορούμε να πούμε εάν τα 5 ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός – Να μην μένουν οι κάτοικοι σε πετρόκτιστα σπίστια» (video)
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια
Για τους σεισμούς που εκδηλώνονται στην περιοχή της Εύβοιας τις τελευταίες δύο ημέρες μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.
Ο Άκης Τσελέντης επιβεβαίωσε τη σεισμική δραστηριότητα που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για μία από τις πιο αντισεισμικές περιοχές της χώρας.
«Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως πρέπει για τι επόμενες μέρες οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, ιδίως αυτά που έχουν κάποιες ρωγμές» υπογράμμισε ο ίδιος, μιλώντας για την περιοχή της Εύβοιας.
«Το δυναμικό αυτής της περιοχής είναι σπάνιο να είναι πάνω από τα 5 ρίχτερ. Με τις νέες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε 2-3 ημέρες για να ξέρουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Οι μετασεισμοί ωστόσο δείχνουν πως το ρήγμα είναι μικρό» προσέθεσε.
Ερωτώμενος εάν βάσει και των νέων μηχανημάτων που διαθέτουν οι επιστήμονες, θα προειδοποιήσει στην περίπτωση κάποιας περίεργης ένδειξης, ο κ. Τσελέντης απάντησε: «Η φιλοσοφία μου είναι πάντα να αφήνω έμμεσα κάποιες ενδείξεις στον κόσμο, όπως και χθες είπα πως χρειάζεται προσοχή τα επόμενα χρόνια, γιατί η περιοχή μαζεύει ενέργεια…έχει να κάνει σεισμό εκεί 40 χρόνια, αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή θα κάνει».
Ολες οι Ειδήσεις
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
- Πάνος Καμμένος για Σαμαρά : «Αν κάνει κόμμα, θα κάνω κι εγώ, δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο» – Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές (βίντεο)
- Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα – «Προτείνω να κατέβετε υποψήφια της Καρυστιανού» (βίντεο)
- Eπεισόδιο με τη Ναταλί Κάκκαβα και τον Δήμαρχο Σαρωνικού: «Επικαλείστε ότι είστε δημοσιογράφος – Πήγες στρατό;» (βίντεο)
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Μια βόλτα στη νύχτα της δεκαετίας του ’80 – Σάββατο 31.01.2026
- Το ντέρμπι κορυφής και όλα τα ματς της 19ης αγωνιστικής είναι στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook