Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια

Για τους σεισμούς που εκδηλώνονται στην περιοχή της Εύβοιας τις τελευταίες δύο ημέρες μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ο Άκης Τσελέντης επιβεβαίωσε τη σεισμική δραστηριότητα που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για μία από τις πιο αντισεισμικές περιοχές της χώρας.

«Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως πρέπει για τι επόμενες μέρες οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, ιδίως αυτά που έχουν κάποιες ρωγμές» υπογράμμισε ο ίδιος, μιλώντας για την περιοχή της Εύβοιας.

«Το δυναμικό αυτής της περιοχής είναι σπάνιο να είναι πάνω από τα 5 ρίχτερ. Με τις νέες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε 2-3 ημέρες για να ξέρουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Οι μετασεισμοί ωστόσο δείχνουν πως το ρήγμα είναι μικρό» προσέθεσε.

Ερωτώμενος εάν βάσει και των νέων μηχανημάτων που διαθέτουν οι επιστήμονες, θα προειδοποιήσει στην περίπτωση κάποιας περίεργης ένδειξης, ο κ. Τσελέντης απάντησε: «Η φιλοσοφία μου είναι πάντα να αφήνω έμμεσα κάποιες ενδείξεις στον κόσμο, όπως και χθες είπα πως χρειάζεται προσοχή τα επόμενα χρόνια, γιατί η περιοχή μαζεύει ενέργεια…έχει να κάνει σεισμό εκεί 40 χρόνια, αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή θα κάνει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook