Την Κυριακή αναμένεται να ανοίξει η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, μετά την αποκόλληση του βράχου που έπεσε στο οδόστρωμα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η αποκόλληση των βράχων στην Κακιά Σκάλα χθες τα ξημερώματα.

Σήμερα από νωρίς το πρωί, ειδικά εκπαιδευμένοι αλπινιστές ανέβηκαν με γερανό στο σημείο και ελέγχουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα για φθορές που ενδεχομένως να υπέστη μετά την κατολίσθηση.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα αλπινιστών σκαρφαλώνει στο βουνό και με drone δίνει εικόνα από το έδαφος στον Ελβετό μηχανικό που επιβλέπει τις εργασίες προκειμένου να τσεκάρει τη στατικότητα των βράχων.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Ariel στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η Αττική δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα κοντά στην Κινέττα.

Ο κ. Λέκκας μίλησε για την κατολίσθηση σε εκείνο το σημείο της εθνικής οδού.

«Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με το ρεύμα που έρχεται προς την Αθήνα. Αυτό το τμήμα είναι ακάλυπτο, είναι τέτοιες οι μορφολογικές συνθήκες που δεν μπορούσε να περάσει σήραγγα. Σε αυτό το σημείο έχουμε μία κατολίσθηση, ενός μεγάλου όγκου της τάξεως των 30 κυβικών μέτρων, που αποσπάστηκε από το βουνό για κάποιους λόγους, ωστόσο είχαμε την αιτία, δεδομένου ότι είχαμε μορφολογικές κλίσεις», είπε αρχικά.

«Ο μεγαλύτερος βράχος ήταν της τάξεως των 30 κυβικών, που αποσπάστηκε από το τμήμα του πρανούς, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων, κατρακυλώντας και κάνοντας αναπηδήσεις, δεν ήταν δυνατόν να συγκρατηθεί από τις «βραχοπαγίδες» – τα συρματικά δίκτυα. Είναι επικίνδυνη εκεί η περιοχή είναι ένα δύσκολο πρανές να το επιτηρήσει κανένας και να επιχειρήσει κάποιος», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

«Εξετάζονται και άλλα μέτρα, αλλά επειδή είναι πολύ αρνητικές οι συνθήκες, δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσουν. Βεβαίως θα ανασχέσουν κομμάτια βράχων που θα πέσουν στον δρόμο αλλά πολύ μεγάλα κομμάτια δε θα μπορέσουν. Είναι πολύ απότομα δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει βράχια από εκεί. Είναι πιθανόν να ξανασυμβεί αλλά είναι μικρές οι πιθανότητες. Ήμασταν τυχεροί στο ότι έγινε η κατάπτωση τα ξημερώματα που δεν διέρχονταν αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα», τόνισε κλείνοντας.

Δείτε το βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook