Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ο 42χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση.

Επίσης από χτες ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχτεί και ΕΔΕ για τον τρόπο που αντέδρασε κατά την καταδίωξη του 16χρονου και τις συνθήκες υπό τις οποίες έρριξε δύο βολές και η μία βρήκε στο κεφάλι τον ανήλικο.

Την ίδια ώρα τόσο έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος όσο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και δίλοι του 16χρονου και διαμαρτύρονται.


Σύμφωνα με το voria.gr τσιγγάνοι συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, που είχαν παραταχθεί εξωτερικά για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι έριξαν πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν αλλά οι Ρομά συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί.

Στα επεισόδια έξω από τα δικαστήρια ενεπλάκη και ο πατέρας του 16χρονου που δέχτηκε τον πυροβολισμό.
Ο πατέρας του 16χρονου βρέθηκε μπροστά στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου τη στιγμή της έντασης και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ουρλιάζει. «Τον γιο μου σκοτώσανε!», φώναξε.
Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο και συνοδεία του δικηγόρου της οικογένειας εισήλθε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook