Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προσήλθαν σήμερα οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι γονείς του 16χρονου συνοδεύομενοι από το δικηγόρο τους πήγαν στον ανακριτή και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για την αιματηρή καταδίωξη και τον πυροβολισμό του 16χρονου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.


Ο πατέρας και η μητέρα του 16χρονου, αποχώρησαν συντετριμμένοι από τα δικαστήρια. «Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί. Εκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα.

Ο πατέρας του 16χρονου ευχαρίστησε όλους τους Ρομά που από την ημέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό ξεσηκώθηκαν και βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια.

Η μητέρα του παιδιού τόνισε με τη σειρά της ότι «θέλουμε δικαιοσύνη», σημειώνοντας ότι ο 16χρονος νοσηλεύεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Για απόπειρα συγκάλυψης έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας
«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», είπε ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Όπως είπε ο δικηγόρος η κατάσταση υγείας του 16χρονου Ρομά δεν παρουσιάζει βελτίωση και υποστήριξε ξανά πως ήταν ευθεία βολή εξουδετέρωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook