«Όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε σήμερα αυτοψία ο ίδιος στην αγορά του Ρέντη για να ελέγξει τις τιμές .

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του και σχολίασε: «Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ κακεντρεχής για να μην αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Και τόνισε ότι «όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά».

Σκοπός της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη στην αγορά του Ρέντη σήμερα ήταν για να κάνει αυτοψία ο ίδιος στην αγορά και να επιβραβεύσει την πρωτοβουλία του καλαθιού σε φρούτα και οπωροκηπευτικά.

Ο δεύτερος σκοπός της παρουσίας του υπουργού στην αγορά του Ρέντη είναι γιατί στις 9 η ώρα έγινε μία μεγάλη εκδήλωση στην λαχαναγορά του Ρέντη με σκοπό να μοιραστούν 40 τόνοι τρόφιμα σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.


Σχετικά με το θέμα του πληθωρισμού σχολίασε ο υπουργός: «Το μεγάλο πρόβλημα του πληθωρισμού δεν το λύνει ολόκληρος ο πλανήτης, σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα όμως είμαστε κάθε μέρα από πάνω».

«Το καλάθι του Άη  Βασίλη κάνει θραύση οι τιμές είναι εμφανώς χαμηλότερες και όπως ενημερώθηκα από τις αλυσίδες θα προστεθούν άλλοι χίλιοι κωδικοί», ανέφερε ο υπουργός.

Για την αγορά των κρεάτων σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης «έχω μιλήσει πολλές φορές με την ομοσπονδία για να φτιάξουμε καλάθι στα κρεοπωλεία» και δεν πραγματοποιήθηκε και κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη του, χάριν στην προσπάθεια του Χρήστου Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Καταλήγοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι χθες επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα και σε βενζινάδικα και σε σούπερ μάρκετ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook