Η Εύα καϊλή θα παραμείνει κρατούμενη τουλάχιστον για ένα μήνα μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, όπου έδωσε εξηγήσεις κατηγορούμενη για το σκάνδαλο του Κατάρ.

Την πρώτη της επίσκεψη στις φυλακές του Χάρεν είχε σήμερα η Εύα Καϊλή από τον πατέρα της, ο οποίος μετά την ανάκριση του από τις βελγικές αρχές, για το σκάνδαλο του Κατάρ, έχει παραμείνει στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη του πατέρα της Εύας Καϊλή σήμερα , όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ, έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση που πήρε χθες το δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών να παραμείνει κρατούμενη η κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Στις φυλακές του Χάρεν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει για ένα μήνα και αμέσως μετά θα κριθεί εκ νέου η παράταση ή μη της κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων της Εύα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και έτσι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη για τον επόμενο μήνα – εκτός εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών από την έκδοση της εν λόγω απόφασης. Σε περίπτωση που το πράξει τότε θα πρέπει να εμφανιστεί εντός των επόμενων 15 ημερών ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Τμήμα του Εφετείου των Βρυξελλών.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Mega, ο Έλληνας δικηγόρος της κ. Καϊλή αμφότεροι οι συνήγοροι της αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση .Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κριτήρια και όχι με νομικά με σκοπό να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα «σωφρονισμού» στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές. Επίσης, ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα, προδίκαζαν το αποτέλεσμα με τον ίδιο μάλιστα να προσθέτει ότι ο εισαγγελέας έφτασε στο σημείο να αναφέρει «ότι υπάρχει ακόμη και κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ και να απαγάγουν την κ. Καϊλή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook