Τουλάχιστον 12 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας και των τροχαίων δυστυχημάτων που προκαλούνται ενώ οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι πολικές με -20 έως και -49 βαθμούς

Ασύλληπτες εικόνες έρχονται από τις ΗΠΑ λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και του πολικού ψύχους καθώς ο υδράργυρος έφτασε τους -49 βαθμούς Κελσίου .

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί έμειναν χωρίς ρεύμα, χιλιάδες έχουν αποκλειστεί στους γεμάτους χιόνια δρόμους ενώ οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές.

Τουλάχιστον 12 θάνατοι, που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, συνδέονται με τον χιονιά.

«Οι πραγματικές θερμοκρασίες είναι -14 βαθμοί στο Μπάφαλο και -18 βαθμοί στο Κολόμπους όμως οι ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα που ξεπερνά τα 50 χλμ/ ώρα δημιουργούν αίσθηση του κρύου με τιμές -27 βαθμούς στο Μπάφαλο και -30 στο Κολόμπους», λέει στο δελτίο του το CNN.

Μεγάλα κύματα πλημμύρισαν πόλεις στην ακτή του Ατλαντικού. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα. Δρόμοι έκλεισαν. Εκατοντάδες οδηγοί βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στα χιόνια. Σε αυτοκινητόδρομο του Οχάιο προκλήθηκε καραμπόλα 50 αυτοκινήτων με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Δεκάδες νεκροί
Τουλάχιστον 12 θάνατοι, που καταγράφηκαν από την Τέταρτη συνδέονται με τη χιονοκαταιγίδα. Οι Αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.

«Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ντυθείτε πάρα πολύ καλά. Να φοράτε κασκόλ και γάντια. Μην αφήσετε κανένα σημείο του δέρματος ακάλυπτο εάν χρειαστεί να βγείτε έξω. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να σας δώσω είναι να μείνετε μέσα. Κάνει πάρα πολύ κρύο».

Η επέλαση του αρκτικού ψύχους προκαλεί τεράστια προβλήματα στις αερομεταφορές.

Χθες ακυρώθηκαν 5.800 πτήσεις. Ήδη, περισσότερες από 1.000 έχουν ακυρωθεί για το Σάββατο.
Ακόμα και πολιτείες στον Νότο, όπως η Λουιζιάνα, η Αλαμπάμα, η Φλόριντα και η Τζόρτζια αναμένεται να περάσουν παγωμένα Χριστούγεννα.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook