Στον "πάγο" με τεράστια προβλήματα βρίσκονται πολλές πολιτείες των ΗΠΑ από τη σφοδρή κακοκαιρία ή τον «κυκλώνα- βόμβα» ,όπως λένε το κύμα πολικού ψύχους που έχει χτυπήσει τη χώρα

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό τις ημέρες των Χριστουγέννων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μονάχα στην κομητεία Έρι της Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εθνικό επίπεδο στους 57, ενώ άλλοι μιλούν για πάνω από 60 νεκρούς.
Η φονικότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών εξακολουθεί να παγώνει τις ΗΠΑ. Τα αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί κάτω από βουνά χιονιού, ενώ ολόκληρες περιοχές παραμένουν απροσπέλαστες εδώ και πέντε ημέρες.
Υπάρχουν φόβοι για ακόμα περισσότερους νεκρούς, όσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της πρωτοφανούς καταστροφής. Οι θάνατοι έχουν καταγραφεί σε 12 πολιτείες μεταξύ των οποίων το Κολοράντο, το Ιλινόις και η Οκλαχόμα
Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή, το ίδιο και τη Δευτέρα.
Έλληνας ομογενής που ζει στο Σικάγο περιγράφει στο MEGA τη δραματική κατάσταση.

Το φονικότερο κύμα χιονιού έπληξε το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Σοκ έπαθε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου που είδε την επιχείρηση του να έχει παγώσει. Στη σκεπή και στις πόρτες κρέμονταν πάγος και σταλακτίτες.
Άρχισαν και οι λεηλασίες
Την ώρα που η «επική χιονοθύελλα», όπως την χαρακτήρισαν οι αρχές του Μπάφαλο, επελαύνει, σημειώθηκαν πολλές λεηλασίες σε καταστήματα που είχαν κλείσει ενόψει της πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

«Οι λεηλασίες δίνουν και παίρνουν στο Μπάφαλο με πολλούς να εκμεταλλεύονται με άδειους δρόμους όπου οι χιονοπτώσεις και οι συνθήκες χιονοθύελλας έκαναν τους δρόμους απροσπέλαστους», σχολιάζει το BBC.
Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης ενός μικρού οικογενειακού καταστήματος στο ανατολικό Μπάφαλο, υπό καθεστώς ανωνυμίας, μία ομάδα νεαρών Αμερικανών εισέβαλε στο κατάστημά του την ημέρα των Χριστουγέννων. «Πήραν τα πάντα. Από παιχνίδια και ηλεκτρονικά έως ηχεία», είπε.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι ο εξοπλισμός του που έκανε «φτερά» κόστιζε περίπου 50.000 δολάρια. Τόνισε επίσης ότι κάλεσε την αστυνομία, «αλλά μου είπαν ότι ήταν πολύ απασχολημένοι με τον απεγκλωβισμό των ηλικιωμένων».

Δείτε βίντεο με την αστυνομία να προσπαθεί να πιάσει τους κλέφτες οι οποίοι φεύγουν με… έλκηθρο.

Οι αρχές εξακολουθούν να εκδίδουν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως από την κακοκαιρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Ακόμη και οχήματα της πυροσβεστικής που στάλθηκαν για να βοηθήσουν έχουν κολλήσει στο χιόνι. Η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως στο Μπάφαλο και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις