Την Πέμπτη το σκηνικό θα παραμείνει σχεδόν ανοιξιάτικο, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ξεκίνημα και το τέλος της ημέρας, θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα. Με χαμηλές θερμοκρασίες, στα φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια, με υγρασία και ομίχλες. Ομίχλες που θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά θα είναι πυκνές. Ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις κυρίως το πρωί και το βράδυ. Πρόσκαιρα πιο πυκνές αναμένεται να είναι στα δυτικά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στο Ιόνιο και στην Κρήτη, μετά το μεσημέρι. Όμως παροδική συννεφιά περιμένουμε και στα ανατολικά το πρωί.

Θα πλησιάσει το μεσημέρι το θερμόμετρο τους 18 στη δυτική Ελλάδα, 15 στα βόρεια, 19 στα νότια ηπειρωτικά. Περισσότερο κρύο αναμένεται στη Θεσσαλία, καθώς οι ομίχλες δε θα αφήσουν τη θερμοκρασία να ανέβει πάνω από 13 βαθμούς. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 16-19 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο με ένταση 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ από τις Κυκλάδες και νοτιότερα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Συνεχίζεται η καλοκαιρία στην Αττική, με αίθριο καιρό και αραιή συννεφιά μέχρι το μεσημέρι και ομίχλες το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς , με βόρειους ανέμους αρχικά 3-4, στα ανατολικά 5 μποφόρ, θα στραφούν όμως σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο και ομίχλες όμως κατά τόπους πυκνές το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14 βαθμούς, με βόρειο άνεμο που δε θα ξεπεράσει τα 2-4 μποφόρ.

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook