Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στις δύο τελετές αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά και τη Δεξαμενή

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκαν το πρωί της Παρασκευής (6/1) σε Αθήνα και Πειραιά οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων για τα Θεοφάνια.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.


Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και αμέσως μετά ο Μακαριώτατος με πομπή κατευθύνθηκε προς την προβλήτα του λιμανιού απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για τον Αγιασμό των Υδάτων.

Tο παρών έδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Τραγάκης και Νόνη Δούνια, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, παραβρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασαν τον Σταυρό.

Νωρίτερα στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

«Σήμερα είναι μία ημέρα ελπίδας και φώτισης για όλες και όλους. Το 2022 πρέπει και θα είναι μία χρονιά όπου θα αξιοποιήσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης, θα κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας και θα νικήσουμε την πανδημία» τόνισε σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Χρόνια πολλά και καλά με πολύ φως στη ζωή όλων μας» ευχήθηκε από την πλευρά της η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μηχαηλίδου. Τόνισε ότι «η σημερινή γιορτή των Θεοφανείων σηματοδοτεί την ελπίδα την αγάπη και την αισιοδοξία» προσθέτοντας: «Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη με ίσες ευκαιρίες και χωρίς αποκλεισμούς για καμία και για κανέναν. Είμαστε εδώ ώστε να μην αφήσουμε κανέναν πίσω”.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα στον Πειραιά και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Πειραιώτες και εξέφρασε την ελπίδα κα την ευχή «το φως των ημερών μαζί με τις ιδεολογικές και ατομικές προσπάθειες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook