Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η υπόθεση του ψευτογιατρού που έταζε θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι διέκοπταν την κανονική θεραπεία τους και χειροτέρευαν , ενώ 5 από αυτούς είναι νεκροι.

Συνολικά σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα τα φερόμενα θύματα του ψευτογιατρού είναι 15 αλλά εκφράζονται φόβοι ότι δυστυχώς είναι πολύ περισσότερα.

Ήδη σε βάρος του ψευτογιατρού ασκήθηκα ποινική διώξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία κατά συρροή και απάτη κατ εξακολούθηση, ενώ με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και φωτογραφίες του.

Από την άλλη ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ο πελάτης είναι διακεκριμένος φυσικοθεραπευτής που τα τελευταία χρόνια λόγω ασθένειας δεν εργάζεται και δεν έχει χρήματα, ενώ το σπίτι του στα Καλύβια που απέξω φαίνεται σαν φρούριο, εσωτερικά είναι ένα φτωχόσπιτο.

Στο μεταξύ συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος στην ΕΡΤ, καθώς πρόκειται για την καταγγελία μέσα από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

«Ζήσαμε έναν Γολγοθά»
Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν η μητέρα μίας κοπέλας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολογοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με όσα είπε σταμάτησε και την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί. «Συστήθηκε ως φυσιοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος».

Από εκεί και πέρα πολλά και σημαντικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναφέρουν ότι γιατροί είχαν ενημερώσει τους ασθενείς ότι επιδεινώνεται η υγεία τους. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται και οικονομικός έλεγχος μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook