«Λύγισαν» όλοι στους επικήδειους που εκφώνησαν ο πατέρας και η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του ενός εκ των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου.

«Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός, δεν παραπονιόσουν ποτέ για τίποτα. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου» είπε η μητέρα του και συνέχισε: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Αγγελάκος μου που τόσο θαύμαζα».

Στη συνέχεια του αφιέρωσε στίχους από το τραγούδι «ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός…»

«Πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα» – Ο επικήδειος του πατέρα

Στον επικήδειο, ο πατέρας του Μάριου Τσουρούτσικα, ανέφερε: Πώς ένας εγωιστής και αθυρόστομος σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Σαν φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς» είπε αρχικά ο πατέρας του.

«Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του. Δεν εγκατέλειψε ούτε συνέκρινε την Ελλάδα με άλλη χώρα στον κόσμο. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε “πατέρα η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω» συνέχισε.

«Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Συγκλόνισε ο επικήδειος φίλου του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

«Ήσουν άριστος συνάδελφος και συνεργάτης, υπηρετώντας άοκνα. Ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου. Επί 9 έτη υπηρέτησες ευδόκιμα. Αείμνηστε Μάριε, η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής και σε άρπαξε από κοντά μας» τόνισε ο φίλος του και πρόσθεσε:

«Υπήρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ακούραστος και ειλικρινής στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Όλοι θρηνούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

Ο φίλος του 29χρονου είπε ακόμη ότι «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην ιστορία. Τη θύμησή σου δεν είναι δυνατόν να την αποχωριστούν ούτε οι γονείς, ούτε τα αδέρφια, ούτε οι συνάδελφοί σου. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν ώστε να διατηρήσει την ελευθερία της. Καλό ταξίδι Μάριε – Μιχαήλ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook