«Τα τελευταία χρόνια η σχέση μας έχει μπερδευτεί, είναι δύσκολη», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να εξηγήσει ότι είναι περισσότερο επαγγελματική παρά οικογενειακή.

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ANT1.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσία του στον τελικό του Australian Open, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «άνοιξε» την καρδιά του στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε για τη ζωή ενός αθλητή αλλά και για την θυελλώδη σχέση με τον πατέρα του.


Ο ίδιος στάθηκε στο πόσο περιπλέκει τα πράγματα το γεγονός πως ο Απόστολος Τσιτσιπάς είναι και ο προπονητής του, ενώ δήλωσε ευγνώμων που και οι δύο γονείς του βρίσκονται μέσα στο άθλημα.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε και στο πόσο περιπλέκει τα πράγματα το γεγονός πως ο πατέρας του είναι και ο προπονητής του.

«Η συναισθηματική προσέγγιση κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αν έχεις έναν προπονητή που δεν είναι συγγενής σου σίγουρα δεν εκτονώνεσαι με τον ίδιο τρόπο που εκτονώνεσαι στον πατέρα σου. Δεν έχεις την άνεση αυτή. Τα τελευταία χρόνια η σχέση μας έχει μπερδευτεί. Είναι πιο επαγγελματική παρά οικογενειακή κάτι το οποίο θέλω να επαναφέρω.

Αυτό προσπάθησα να κανω με το πρόσφατο ταξίδι μας, ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου μακριά από το τέννις αλλά δεν τα κατάφερα…. Αυτό για το οποίο είμαι ευγνώμων είναι ότι και οι δυο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα. Καμιά φορά μιλάνε λίγο παραπάνω απ’ ότι πρέπει».

Στη συνέχεια, στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος ο οποίος μίλησε για τη σχέση τους και το ενδεχόμενο να τους δούμε να διακόπτουν την επαγγελματική τους σχέση.

«Η τριβή ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονήτή είναι φυσική… Πολλές φορές ο προπονητής δεν είναι εύκολο να πειθαρχίσει τον παίκτη… Ο Στέφανος νομίζω το έχει καταλάβει αυτό… Όταν θυμώνει και ξεσπά πικραίνομαι και είναι λογικό αυτό. Γνωρίζω την ποιότητά του σαν άνθρωπο και παιδί. Έχει αναλάβει πολλές ευθύνες από πολύ μικρός και τις έχει αγαπήσει. Δεν είναι εύκολο από πολύ μικρός να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας…

Αυτό που με πικραίνει είναι ότι αυτές οι στιγμές ματαιώνουν όλες τις προσπάθειες και όλο τον αγώνα που καταβάλλει.…Συμφωνώ ότι μιλάμε πολύ αλλά ο κόσμος δεν ξέρει την επαγγελματική σχέση που έχω και εγώ και η σύζυγός μου με τον Στέφανο… Συμφωνώ ότι πια ο Στέφανος δε χρειάζεται πια τόσο πολύ την κατεύθυνση του προπονητή και πόσω μάλλον των γονιών του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

«Νομίζω αυτό που πρέπει να κάνω για να φτάσω την πρωτιά, είναι το να βρω την ηρεμία… Τεχνικά δουλεύω καθημερινά… Δε ξέρω αν κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξει ο ρόλος του πατέρα μου μέσα στην ομάδα μου. Ίσως κάποια στιγμή αλλά ζω το παρόν. Είχαμε δυσκολίες τη φετινή σεζόν αλλά είχαμε και καλές στιγμές. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη σχέση» συμπλήρωσε αμέσως μετά τις δηλώσεις του πατέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

”Έφαγα ξύλο” για το Harrods, αλλά δεν με πειράζει. Ξέρω ότι η πρόθεσή μου ήταν καλή”
Ο Στέφανος μίλησε επίσης για τα social media και τις αντιδράσεις που προκαλούν τα σχόλιά του.
“Για μένα τα social media είναι κάτι στο οποίο μπορείς να πεις αυτό που πιστεύεις. Αυτό που συνέβη με το Harrods δεν το κατάλαβα ποτέ, επειδή οι προθέσεις μου ήταν τελείως διαφορετικές από αυτό που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω στο Λονδίνο και στο Harrods. Και σκέφτηκα αν φτιαχτεί κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, πόσες πολλές δουλειές θα ανοίξουν και είναι μαγνήτης για τον τουρισμό.

”Έφαγα ξύλο” γι’ αυτό, αλλά δεν με πειράζει. Στο τέλος της ημέρας μετράει η πρόθεση που είχα. Δεν είναι υγιεινό να περνάς ώρες στα σοσιαλ μίντια, υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να προκαλέσουν κάτι καλό ή να βγάλουν κάτι καλό προς τα έξω. Κάθονται όλη τη μέρα στα social media και τη… λένε στους υπόλοιπους. Βγάζουν αρνητική ενέργεια.
Το πιο σημαντικό εκεί είναι η επικοινωνία και οι πεποιθήσεις σου, να πεις κάτι που θα κάνει τον κόσμο καλύτερο ή θα έχει μικρή βελτίωση στην καθημερινότητα κάποιων. Έτσι το προσεγγίζω”.

“Για μένα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής”

Είναι ο επόμενος στόχος το grand slam. Όλη η δουλειά μου γίνεται γι’ αυτό, για να κατακτήσω ένα grand slam. Έχω τρία όνειρα. Το ένα είναι ο τίτλος σε ένα grand slam. Tο δεύτερο είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Για πολλούς τενίστες δεν είναι κάτι σημαντικό, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Όμως, για μένα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής. Και ο τρίτος στόχος είναι το Νο 1 στον κόσμο. Είναι ένας μεγάλος στόχος για την επόμενη σεζόν”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook