Στο βαγόνι - εστιατόριο εστιάζουν οι έρευνες διασωστών και Πυροσβεστικής για να εντοπίσουν σορούς ανθρώπων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

«7 απανθρακωμένοι σοροί ανασύρθηκαν σήμερα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση που έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, οι διασώστες ανέσυραν από το πρωί επτά απανθρακωμένες σορούς από το βαγόνιο-εστιατόριο του μοιραίου επιβατικού τρένου Intercity 62.

Στη νέα επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε επίσης πως μέχρι στιγμής είναι 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αν και οι πληροφορίες της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για 47 νεκρούς επιβάτες.

Όπως είπε, το βαγόνι του εστιατορίου έχει καταπλακωθεί από το 2ο βαγόνι, το οποίο και σηκώθηκε με γερανό για να συνεχιστούν οι έρευνες. Από το εστιατόριο έχουν ανασυρθεί από το πρωί 7 σοροί.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ενέργειες επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της δεύτερης θέσης» και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή του.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού – εστιατορίου. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook