Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και τους πυροβολισμούς από αστυνομικό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο OPEN κατήγγειλε ότι κάποιοι, από το καλοκαίρι, θέλουν νεκρό για να πλήξουν την κυβέρνηση, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταδίκασε τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Για «διχαστικές δηλώσεις του υπουργού» και «αθλιότητα που ξεπέρασε κάθε όριο» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργού να καταδικάσει τις σχετικές δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου και να τον αποπέμψει.

Η συνέντευξη Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» των Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, είπε: «Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι -γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο- θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό». Και πρόσθεσε:

«Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ήθελαν και το καλοκαίρι, το ήθελαν και όταν έλεγαν ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, το ήθελαν όταν μας έλεγαν πως είχαμε σκοτώσει ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Έβρο, το ήθελαν όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, κατηγορίες τις οποίες ξανά εκτοξεύουν τώρα, με πολύ μεγάλη προχειρότητα ιδιοτέλεια και επιπολαιότητα. Το θέλουν και αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει μία λέξη για να καταγγείλει αυτούς τους μπαχαλάκηδες οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδους, οι οποίοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα», είπε.

Στην ΑΣΟΕΕ, όπως κατήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος, «κάποιοι σχεδιάζουν να χτίσουν ορμητήριο παραβατικότητας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε, επισημαίνοντας ότι «η Αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό». Και πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να κάνουν διάλογο με θέσεις δυναμιτίζουν το κλίμα και πετάνε τόνους τοξικότητας».
Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά φοβικότητα της αστυνομίας και διευκρίνισε ότι ο μόνος λόγος που γίνεται πειθαρχικός έλεγχος στους αστυνομικούς είναι επειδή παρέβησαν εντολή να μη περάσουν από την περιοχή καθώς είχε σχεδιαστεί ειδική επιχείρηση με ΜΑΤ για την αποκατάσταση της τάξης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι εμπιστεύεται απόλυτα την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η εντολή που έχει δοθεί στην ΕΛΑΣ είναι να μην επιτρέπει κανένα άβατο και αυτό, όπως είπε, έγινε πράξη. Και στην φοιτητική εστία στου Ζωγράφου που συνελήφθησαν οι αλβανικές συμμορίες που την είχαν καταλάβει και αποδόθηκε στους φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα και σε άλλε περιπτώσεις.

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου:

Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θέλει νεκρούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Τι είπε ο κ. Θεοδωρικάκος για τις εκλογές, την υπόθεση της 12χρονης, τον φράχτη και το κόμμα Κασιδιάρη

Σε ερώτηση για τη 12χρονη είπε ότι το παιδί προστατεύεται από την αστυνομία και οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους οικείους της. Θύμισε ότι οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν δεν επιβεβαιώθηκαν και ζήτησε να μη γίνει το δράμα ενός κακοποιημένου κοριτσιού τμήμα μιας κομματικής αντιπαράθεσης.

Για τον Φράχτη στον Έβρο, είπε ότι για τη ΝΔ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων και η ολοκλήρωση του Φράχτη θα γίνει γιατί το έργο εκτός του ότι έχει αποδειχθεί ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, είναι και ένα οχυρωματικό έργο που ενισχύει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση, ενώ αναφερόμενος στον κ. Παπαδημούλη και την στάση του είπε ότι ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα

Αναφερόμενος στις εκλογές, τόνισε ότι οι εκλογές που υπάρχουν είναι αυτές της 21ης Μαΐου και κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στη ΝΔ ώστε να αποκλειστεί μια κυβέρνηση χωρίς αυτήν αλλά και να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυτοδυναμία, που μπορεί να εξασφαλιστεί σε μια δεύτερη αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς ότι δεν θα πάει στις κάλπες στις 21 Μαΐου, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Την απλή αναλογική την έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπίστωσε ότι χάνει τις εκλογές, ενώ ο κ. Τσίπρας εξελέγη δύο φορές πρωθυπουργός με ενισχυμένη αναλογική, επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Για το κόμμα Κασιδιάρη και τον κ. Κανελλόπουλο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα βρισκόταν ανώτατος δικαστικός που θα δεχόταν να ηγηθεί σε ένα κόμμα με τέτοια χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook