Όλα όσα είπε η 59χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που όπως κατήγγειλε οι γιατροί κατά τη διάρκεια μιας γυναικολογικής επέμβασης «ξέχασαν» μέσα στην κοιλιά της μια βελόνα 13 εκατοστών!

Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισαν δύο γιατροί, που κατηγορούνται ότι ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά ασθενούς, μετά από γυναικολογική επέμβαση τον Μάιο του 2018.

Κατηγορούμενος εκτός από τους γιατρούς είναι κι ένας νοσηλευτής, που ήταν βοηθός στο χειρουργείο.
Για 5 μήνες περίπου μία 59χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη ένιωθε πόνους στους νεφρούς. Αρχικά της είπαν ότι ο πόνος είναι λόγω του χειρουργείου γυναικολογικής φύσεως στο οποίο είχε υποβληθεί.

Ωστόσο, οι πόνοι επέμειναν μέχρι που η γυναίκα μεταφέρθηκε το 2018 στα επείγοντα περιστατικά σε ιδιωτική κλινική. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και βρήκαν στα σπλάχνα της μία βελόνα 13 εκατοστών, στην περιοχή των νεφρών.

Όπως φαίνεται οι γιατροί ξέχασαν την βελόνα μέσα στα σπλάχνα της γυναίκας, γεγονός το οποίο της προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα στη υγεία της.

Χθες έγινε το δικαστήριο για την υπόθεση αυτή και καταδικάστηκαν δύο γυναικολόγοι-χειρουργοί γιατροί, σε 14 και 11 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, και ένας νοσηλευτής καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης.

Η εγχείρηση είχε πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την βελόνα – Τα λάθη στην επέμβαση μού προκάλεσαν νεφρική ανεπάρκεια»
Η ασθενής μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό το οποίο της προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια.
«Χωρίς να ξέρω ότι έχω αυτό το αντικείμενο, οι πόνοι ήταν μετά την γυναικολογική επέμβαση, αφόρητοι. Πήγαινα στον γιατρό και μου έλεγε πως όλα είναι καλά, να μην αγχώνομαι, ότι ήταν μία επέμβαση ρουτίνας. Έπαιρνα αναλγητικά και συνέχιζαν οι πόνοι, έκανα και εξετάσεις και ήταν όλα καλά. Ξαφνικά με έπιασε κωλικός νεφρού, πάω σε ιδιωτική κλινική, κάνω εισαγωγή και έκανα περαιτέρω εξετάσεις. Πέραν ότι βρέθηκαν 2 προβλήματα, στην γυναικολογική επέμβαση μου είχαν καυτηριάσει και τον ουρητήρα, και ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο στην κοιλιακή μου χώρα 13,5 εκατοστά. Ξαναέκανα επέμβαση για να μου αποκαταστήσουν τον ουρητήρα», είπε αρχικά.

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την βελόνα. Έκανα αυτό που έκανα με την αλλαγή του pig tail, είναι κάτι μη αναστρέψιμο. Κάθε 6 μήνες κάνω χειρουργείο για την αλλαγή του pig tail το οποίο βοηθάει στην διόγκωση του ουρητήρα για να μπορώ να αποφεύγονται τα ούρα από τους νεφρούς. Ό,τι και να κάνω είναι μη αναστρέψιμο. Τον γιατρό τον είχα 15 χρόνια ήταν δικός μου γιατρός», συμπλήρωσε η γυναίκα θύμα ιατρικού λάθους.

Η δικηγόρος της, κ. Κάτια Χαλίσκου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκάλεσαν στην εντολέα της, τα συνεχή ιατρικά λάθη.
«Μετά την επέμβαση που αφορούσε δυο προβλήματα της παθούσης, πέρα από τη βελόνα που εγκαταλείφθηκε το αιχμηρό ης τμήμα στην κοιλιακή χώρα, τραυματίστηκε και ο ουρητήρας, και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να παροχετευθούν τα ούρα από τον νεφρό και είναι αναγκασμένη να κάνει κάθε 6 μήνες εγχείρηση για το pig tail. Το τραγικό σε αυτή την περιπέτεια είναι ότι ακόμα και αν υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση μετεμφύτευσης του ουρητήρα, ναι μεν θα απεγκλωβιστεί από την αντικατάσταση του pig tail, ο νεφρός της δεν πρόκειται ποτέ να αποκατασταθεί στην νεφρική του λειτουργία», επεσήμανε η κ. Χαλίσκου.

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους γιατρούς υπογράμμισε πως, «χθες ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη, μετά από 5 χρόνια, καταδικάστηκαν οι δύο χειρουργοί – γυναικολόγοι, ό ένας ήταν ο δικός της γιατρός, ο δεύτερος ήταν ο βοηθός και ο τρίτος ήταν ο εργαλειοδότης που ανήκει στο προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης για σωματική βλάβη από αμέλεια, 14 μήνες ο πρώτος, 11 μήνες ο δεύτερος και 7 ο τρίτος εργαλειοδότης. Μιλάμε για πλημμελήματα επειδή έχουν τελεστεί από αμέλεια. Υπάρχει και αστικό δικαστήριο (σ.σ. για την αποζημίωση της παθούσας) που δεν έχει τελεστεί ακόμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook