«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει απύθμενο θράσος το γνωρίζαμε ήδη αλλά να μας κουνά και το δάχτυλο για τις εκκρεμείς συντάξεις είναι κωμικό, απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης για την υπόθεση του «αγανακτισμένου» συνταξιούχου από την Χίο.

Κατά του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πολίτη στη Χίο για τις εκκρεμείς συντάξεις λέγοντας πως «με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ!».

Την ίδια ώρα, όπως έλεγαν πηγές Υπουργείο Εργασίας, «o συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ηταν παράνομο να πάρει σύνταξη».

Όλα ξεκίνησαν από βίντεο του Αλέξη Τσίπρα από τα social media όπου εμφανίζεται ένας πολίτης να του διαμαρτύρεται λέγοντας πως από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ενώ όπως λέει δεν χρωστάει πουθενά. «Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης. Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το ’19 στην σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη, πληρωμένα όλα, σε καμία ασφάλεια», ακούγεται να λέει ο άνδρας.

Στην στιχομυθία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει πως «δεν ξέρω την δική σου περίπτωση ποια είναι, αλλά το ελληνικό Δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα, και είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Όταν ήμασταν εμείς παραλάβαμε 350.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στο 70%, γιατί προσλάβαμε 1.000 νέα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το θέμα. ήρθαν λοιπόν αυτοί και τους απέλυσαν».

Τι λένε πηγές του υπουργείου Εργασίας

Πηγές από το υπουργείο Εργασίας πάντως αποκάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος πολίτης έχει οφειλέςκαι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να πάρει σύνταξη,

«Ο συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη!

Κ. Χατζηδάκης: Απύθμενο θράσος Τσίπρα. Ζητάει και τα ρέστα για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει απύθμενο θράσος το γνωρίζαμε ήδη! Ότι θα έφτανε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητώντας και τα ρέστα, είναι όμως τουλάχιστον κωμικό.
Με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν μεταξύ των άλλων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023! Μόνο μια λέξη ταιριάζει: ντροπή!».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ‘50.

Έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν παράνομα σε φιλικές τους ιστοσελίδες τα προσωπικά δεδομένα συνταξιούχου που έκανε το «έγκλημα» να πει ότι δεν θα ξαναψηφίσει ΝΔ.

Την μία ημέρα εργοδότες, που παίρνουν απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση, απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενούς τους να ψηφίσουν ΝΔ, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη. Την άλλη ημέρα το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εκφοβίσει συνταξιούχους βγάζοντας στη φορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Αν νομίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους θα κρύψει την αποτυχία του στις εκκρεμείς συντάξεις είναι γελασμένος.

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην Έκθεση του ανέφερε ότι πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούσαν προς έκδοση και μάλιστα οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και χωρίς να προσθέτουμε τις χιλιάδες λάθος συντάξεις που βγαίνουν fast track και πρέπει να εξεταστούν ξανά.

Τα ψέματα Μητσοτάκη – Χατζηδάκη τα γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και στις 21 Μαΐου θα πουν «Ως εδώ» στην εξαπάτηση.

ΥΓ. Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παρέμβαση Εισαγγελέα για αυτήν την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook