Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συμμετέχει σε συζήτηση για την οικονομία κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε τα τρία νέα μέτρα που αφορούν στη μονιμοποίηση του freedom pass στους 18χρονους, μείωση υπό προυποθέσεις του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του επιδόματος τέκνων στο δημόσιο είναι τα τρία νέα μέτρα. .

Τρία νέα μέτρα που αφορούν στη στήριξη νέων, ιδιοκτητών ακινήτων και δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που έχει με πολίτες στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε αφορά τον ΕΝΦΙΑ που συνδέεται με πολιτικές για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής και φυσικών καταστροφών.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μια νέα παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ που συνδέεται με πολιτικές για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής και φυσικών καταστροφών .

Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση κατά 10% στον ΕΝΦΙΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο μέτρο που εξήγγειλε είναι η μονιμοποίηση, όπως είπε, του Freedom Pass. Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού.

«Ένα σημαντικό κομμάτι στήριξης του τουρισμού έχει να κάνει και με εγχώρια ζήτηση Ελλήνων που ταξιδεύουν… π.χ επιτυχία το freedom pass για νέους… Θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο 150 ευρώ σε κάθε νέο στα 18 που θα ενηλικιώνεται για να μπορεί να το δαπανήσει σε ταξίδι υπηρεσία πολιτισμπού ή υπηρεσία αθλητισμού ώστε να πιάσουν τα χρήματα τόπο σε εγχώριες υπηρεσίες και να πιάσουν τόπο και στον τουρισμό».

Το μέτρο θα αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους ετησίως και το κόστος του ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ κατ’έτος.

Το τρίτο μέτρο που εξήγγειλε είναι η αύξηση στο επίδομα τέκνων για τους δημοσίους υπαλλήλους. «Και στο δημόσιο τομέα, έχουμε πει ότι από 1/1/2024 θέλουμε να εξορθολογίσουμε το ενιαίο μισθολόγιο αλλά θα κάνουμε παρέμβαση και τα επιδόματα τέκνων. Σήμερα για ένα παιδί είναι 50 ευρώ, θα πάει στα 70 ευρώ. Αλλά προσέξτε για 2 παιδιά είναι πάλι 70. Τα 70 θα γίνουν 120. Και για 3 παιδιά θα πάμε στα 170 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2024.

Δείτε τη συζήτηση

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι κοστολογημένα και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook