Την Ημέρα της Νίκης γιορτάζει η Ρωσία. Το μήνυμα Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στους στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, λέγοντας ότι «το μέλλον της Ρωσίας εξαρτάται από τους μαχητές της «στρατιωτικής επιχείρησης»

Την Ημέρα της Νίκης γιορτάζει η Ρωσία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στέλνει από την Κόκκινη πλατεία το μήνυμά του σε όλο το πλανήτη.
«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον», τόνισε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης, εκτιμώντας ότι «εναντίον της πατρίδας μας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος».
«Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, οι μάχες είναι καθοριστικές για την τύχη της Πατρίδας μας έγιναν πάντα εθνικές και ιερές…»
Ο Πούτιν θέλοντας να στείλει μήνυμα στους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είπε:
«Είμαστε περήφανοι για τους συμμετέχοντες στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση. Εκπληρώνετε τιμητικά το στρατιωτικό σας καθήκον πολεμώντας για τη Ρωσία.»


«Προστατεύετε τις οικογένειες, τα παιδιά και τους φίλους σας. Νιώθεις την απέραντη αγάπη τους. Όλη η χώρα έχει συσπειρωθεί για να στηρίξει τους ήρωές μας. όλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Προσεύχονται για σένα», είπε ο Πούτιν.

Φαίνεται ότι ξέχασαν σε τι οδήγησαν οι παράφρονες ισχυρισμοί των Ναζί, ξέχασαν ποιος νίκησε αυτό το τερατώδες απόλυτο κακό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν κατηγόρησε άλλες χώρες ότι προσπαθούν να «διαγράψουν τη μνήμη πραγματικών ηρώων» καταστρέφοντας μνημεία σοβιετικών μαχητών και στρατηγών.

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει στη Μόσχα η παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών υπό το βλέμμα του Πούτιν αλλά και άλλων μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ, κατά τη σημερινή επέτειο που γιορτάζεται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ο Πούτιν περπάτησε από το Κρεμλίνο ως την Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook