Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος οδηγός που ευθύνεται για το θάνατο της 12χρονης κοπέλας στην Καλλιθέα.

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος και ανθρωποκτονία από αμέλεια ( πλημμέλημα) ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του οδηγού ο οποίος ευθύνεται για το τροχαίο στην Καλλιθέα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 12χρονο κορίτσι.

Το 12 χρονο κορίτσι βρισκόταν στην συμβολή της οδού Θησέως και Σπάρτης μαζί με την μεγαλύτερη 14χρονη αδερφή του.

Η ώρα ήταν 14:30 το μεσημέρι και τα δύο κορίτσια γυρνώντας από το σχολείο πήγαιναν στην στάση του λεωφορείου για να επιστρέψουν σπίτι.

Η ανήλικη επιχείρησε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ένα κίτρινο αυτοκίνητο κινούταν απέναντι με κατεύθυνση προς Αθήνα ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός φαίνεται να πέρασε το φανάρι με πορτοκαλί σήμανση, δεν πρόλαβε να φρενάρει ενώ στην προσπάθεια να αποφύγει την ανήλικη, «σφηνώθηκε» στην πόρτα κτιρίου που βρισκόταν στα δεξιά του.

Η 12χρονη έπεσε στην άσφαλτο. Πλήθος κόσμου πλησίασε για να βοηθήσει το παιδί ενώ η αδερφή της υποβαστάζόμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Της γυρίσαμε λίγο το κεφάλι και άρχισε να παίρνει λίγο ανάσα… Ήμασταν δύο άτομα και ήρθε και ένας τρίτος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος», «Ακούστηκε θόρυβος .Βγήκε πολύ κόσμος και από εδώ από τα μαγαζιά αλλά δεν πρόλαβαν», δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο κόσμος κάλεσε το ασθενοφόρο και η 12χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί μία ώρα να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά το κορίτσι υπέκυψε στα τραύματα. Οι γονείς ακούγοντας από τους γιατρούς του νοσοκομείου για τον θάνατο του παιδιού τους, κατέρρευσαν.

Οι γείτονες της οικογένειας κάνουν λόγο για τρεις χαρούμενες αδερφές και μια φιλήσυχη οικογένεια. Επισημαίνουν όμως την επικινδυνότητα του σημείου καθώς η σήμανση όπως λένε έχει προβλήματα και τα οχήματα συχνά αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από την επιτρεπόμενη.

«Σε αυτό το σημείο κινδύνεψα και εγώ, έρχονται τα αυτοκίνητα φανάρι δεν υπάρχει δεν κόβουν ταχύτητα και ενώ δεν επιτρέπεται η διέλευση των πεζών αυτοί δεν κόβουν ταχύτητα έτσι κάπως το ένιωσα και εγώ κανα δυο φορές έτσι πιστεύω δεν σεβάστηκε το παιδί που ήταν πεζό», τονίζει μάρτυρας.

Ο 32χρονος οδηγός που παρέσυρε τη μαθήτρια, συνελήφθη. Η Αστυνομία πήρε δείγμα από αίμα και ούρα για να δει εάν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ οι αστυνομικοί της τροχαίας Καλλιθέας ερευνούν την σηματοδότηση αλλά και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα που στέρησε την ζωή σε ένα 12χρονο παιδί.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η 12χρονη βρισκόταν στο πεζοδρόμιο και προσπαθούσε να περάσει στο διάζωμα και ήταν κοντά στη στάση. Το κορίτσι πέρασε και μέχρι τη μέση του δρόμου και τότε την χτύπησε το αυτοκίνητο.

Οι Αρχές πήραν δείγμα για να δουν εάν είχε πιει και αναμένονται οι εξετάσεις ούρων και αίματος.

Έτρεχε να προλάβει το κόκκινο;
Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αξιωματικοί της Τροχαίας εξετάζουν στο πλαίσιο της έρευνας διάφορες μαρτυρίες όπως ότι ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα για να προλάβει να περάσει τη διασταύρωση πριν ο φωτεινός σηματοδότης δείξει κόκκινο και ενδεχομένως παρέσυρε την 12χρονη η οποία εκτίμησε λανθασμένα πως ο οδηγός του αυτοκινήτου θα σταματήσει και έτσι θα μπορέσει να διασχίσει τη διάβαση έχοντας ανάψει πράσινο για τους πεζούς. Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν πως ο οδηγός κινούνταν με τέτοια ταχύτητα που δεν μπορούσε να σταματήσει.

Το κορίτσι εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση
Μάλιστα το κορμί του μικρού κοριτσιού εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση με περαστικούς να τρέχουν να τη βοηθήσουν ενώ κάποιοι κατήγγειλαν πως καθυστέρησε σημαντικά να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο. Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε αλκοτέστ στον 32χρονο που ήταν αρνητικό ενώ σύμφωνα με το neakallithea.gr., προκειμένου να αποφύγει τη 12χρονη, ο 32χρονος προσέκρουσε πάνω στην πόρτα του κτηρίου του Οίκου Τυφλών και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του 32χρονου οδηγού η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή όπου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις