«Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσεις για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της; - Να ηττηθεί αποφασιστικά η κυβέρνηση των υποκλοπών» ανέφερε o Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Λάρισα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου.

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι «πρώτος και με διαφορά» εξέφρασε από την Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκάθαρα μηνύματα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Λάρισα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε δεν μπορεί να καθίσει στο σκαμνί το παρακράτος και να υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα και απηύθυνε το εξής ερώτημα στους δημοκρατικούς πολίτες: «Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσεις για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της;».

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, όλοι κατάλαβαν κατά το debate των πολιτικών αρχηγών γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια να πάει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση.

«Κάτι ήξεραν οι επικοινωνιολόγοι που του έλεγαν να μη πάει σε ντιμπέιτ. Εννιά μήνες έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση έπαθε τρικυμία. Και είπε όσα δεν τολμούσε να πει. Για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τότε προς τι ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια; Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τι ακριβώς υπέγραφε η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ; Η κα Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, ακόμα και σήμερα με ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη παραμένει ακόμη στη θέση της».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε «γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη ελληνική Δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κύριος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει 9 μήνες την έρευνα; Το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν εμπόδια στην ΑΔΑΕ και στον κύριο Ράμμο».

«Η απάντηση είναι προφανής» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξήγησε: «Γιατί ισότιμο σκάνδαλο με αυτό των παρακολουθήσεων ήταν αυτό της συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη.

Με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, με την απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών, με τη κακοποίηση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Εννιά μήνες τώρα, βιάζουν και παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τη συνταγματική νομιμότητα. Και έχουν και το θράσος να μας κουνάνε και το δάχτυλο με αναφορές στη δημοκρατία και στη συνταγματική νομιμότητα.
Όταν σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα γίνεται το μαύρο πρόβατο. Όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί με συντριπτική πλειοψηφία την έκθεση της Επιτροπής PEGA, που καταδεικνύει ότι ο ενορχηστρωτής των παράνομων παρακολουθήσεων είναι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Και κάνει συστάσεις στη χώρα να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα ο κύριος Μητσοτάκης. Να ταυτίζεται με αυταρχικές δημοκρατίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το δίλημμα γίνεται ακόμη πιο βαθύ και υπαρξιακό όσο πηγαίνουμε προς τις κάλπες. Ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να βαφτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Να ξεπλύνει τα εγκλήματά του κατά της δημοκρατίας με τη ψήφο των πολιτών».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε από τη Λάρισα «και στους συντηρητικούς πολίτες της ΝΔ. Που έχουμε σοβαρές ιδεολογικές διαφορές αλλά είναι έντιμοι άνθρωποι.

Αυτούς που άκουσαν με προσοχή όσα δήλωσε ακόμη και ο πρώην αρχηγός τους και πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών πέρυσι τον Αύγουστο. Ότι είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό και αδιανόητο και δεν υπάρχει κανένα απόρρητο μπροστά στην ανάγκη της κάθαρσης. Είμαι βέβαιος ότι όλοι αυτοί που τον άκουσαν τότε και είναι νεοδημοκράτες αισθάνονται ντροπή για όσα έκανε ο κος Μητσοτάκης. Θέλω να τους ρωτήσω. Θα γίνετε και εσείς συνένοχοι; Θα ξεπλύνετε αυτή τη ντροπή για τη δημοκρατία και για τη παράταξή σας με τη ψήφο σας;»


Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ρωτώντας: «Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσεις για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της; Θα δώσεις τη δυνατότητα στον κύριο Μητσοτάκη λευκή επιταγή να νομιμοποιήσει και να συνεχίσει ακόμη πιο ανεξέλεγκτος και αλαζονικός τις πρακτικές παρακράτους; Ή θα δώσεις με την ψήφο σου ανάσα στη δημοκρατία; Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ψήφος ανάσας στη δημοκρατία».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι τον άκουσε στο debate «να λέει για πρώτη φορά τόσο καθαρά ότι οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Είναι σωστό και εύλογο. Απορώ όμως αν δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό ποτέ δε θα συμβεί με τη ΝΔ ξανά στην κυβέρνηση του τόπου.

Απορώ πώς δεν κατανοεί ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι ένας: Να ηττηθεί αποφασιστικά και τελεσίδικα η κυβέρνηση των υποκλοπών και της συγκάλυψης. Και στη θέση της να αναλάβει τα ηνία στης 22 του Μάη μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Για να δώσει χώρο και ανάσα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, για να διερευνήσει το σκάνδαλο και να καθίσει αν χρειαστεί στο σκαμνί τους υπαίτιους του παρακράτους».

«Και για να το πω απλά: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό την ίδια ώρα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα του παρακράτος των υποκλοπών, δεν γίνεται. Δε συμβαδίζει με τη κοινή λογική».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook