Μόνος χωρίς την παρουσία της συζύγου του, ο 37χρονος πατέρας του βρέφους προσήχθη στον ανακριτή για την απολογία του.

Ο 37χρονος πατέρας που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση απολογήθηκε για δύο περίπου ώρες στον ανακριτή και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας αποφάνθηκαν για το θέμα της κράτησης του,κρίνοντας ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

Έτσι αφέθηκε ελεύθερος  μετά την απολογία του αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ξέχασε στο αυτοκίνητο του.

Ο μοναδικός περιοριστικός  όρος που του επιβλήθηκε είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως σταμάτησε το μυαλό του και εμφανίστηκε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.
Στο Δικαστικό Μέγαρο για συμπαράσταση ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

«Η δίωξη που αρχικά του ασκήθηκε ήταν ορθή με τα στοιχεία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ελπίζω ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια» σχολίασε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα μετά την απόφαση να μην προφυλακιστεί ο πελάτης του.

Όπως είπε για τον 37χρονο «ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση. Επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς, η γυναίκα του είχε ατύχημα και φοβόταν να πάει το παιδί στον παιδικό και έτσι το πήγε αυτός. Σταμάτησε να παρει έναν καφέ με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του.

Πήγε στη Λευκάδα εκτέλεσε το έργο του, όταν πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αφήσει το παιδί. Έτρεξαν και οι δύο εκεί και καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι κανείς στη θέση αυτή». Σύμφωνα με τον ίδιο «η γυναίκα του 37χρονου είναι στο πλευρό του, συναντήθηκαν με την υποστήριξη του νοσοκομείου».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ με τις δηλώσεις του συνηγόρου του πατέρα

Ο 37χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ξέχασε στο αυτοκίνητο του, στο κέντρο της Άρτας οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή συνοδεία αστυνομικών λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Παρασκευής.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και ο ίδιος ο 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας. Μάλιστα ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από χθες φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά.

Ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος είναι σε κατάσταση σοκ, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι στο δικαστικό μέγαρο Άρτας με την απολογία του να εκτιμάται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι θα διαρκέσει περίπου 2 ώρεs.

Χθες Πέμπτη (11/5/2023) η σύζυγος μετά από αίτημά της είχε συνάντηση με τον 37χρονο για περίπου 15 λεπτά το πρωί αλλά και αργότερα το απόγευμα σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν μπροστά στη συνάντηση είδαν ένα ζευγάρι να αγκαλιάζεται, να κλαίει γοερά και να δείχνουν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για το κακό που τους συνέβη. Η μητέρα του άτυχου βρέφους φαίνεται να έχει συγχωρέσει τον σύζυγό της για το τραγικό λάθος και είναι αποφασισμένη να περάσουν μαζί τα όσα θα επακολουθήσουν.

Τον έχει συγχωρήσει η μητέρα

Η 27χρονη μητέρα του βρέφους φαίνεται να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της για το χαμό του παιδιού τους.
Όπως ανέφερε χτές ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο Mega και την εκπομπή Live New: «Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα. Επίσης, η μητέρα ζήτησε και είδε τον σύζυγό της πάλι το μεσημέρι». Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι η σύζυγος είπε ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της. (Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου)

Το Σάββατο η κηδεία του βρέφους
Επίσης οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια ώστε το Σάββατο να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του μωρού τους.

Το αδικοχαμένο βρέφος θα ταφεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Περδικορράχη Άρτας. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, ταχυκαρδία και κυάνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να εκδοθούν σε λίγες ημέρες, εκτιμάται ότι δεν θα συνεισφέρουν περισσότερο στην ιατροδικαστική έρευνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook