Αυτή η τόσο κρίσιμη, επενδυτική βαθμίδα, για να κατακτηθεί έχει μια προϋπόθεση και μόνο: σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή, με άλλα λόγια κυβέρνηση της ΝΔ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ), ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου και στην απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έσπευσαν να τον διαγράψουν διότι είναι μαρτυριάρης και είπε την αλήθεια». Και συμπλήρωσε: «Τον καταδικασμένο Παππά και τον Πολάκη όμως τους κρατάνε».

«Όσο πάμε προς τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά. «Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα του τον Βαρουφάκη με τη Δήμητρα. Μετά πόνταρε στην κυβέρνηση των ηττημένων, μετά έγινε κυβέρνηση των απελπισμένων, ειδικού σκοπού. Μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα να το ομολογεί χθες ο κ. Κατρούγκαλος ότι θέλει να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό, με πρώτο βήμα την επαναφορά των κρατήσεων», τόνισε.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του στην Θεσσαλονίκη ενώ θύμισε ότι είναι απόγονος Μακεδονομάχου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη συγκέντρωση πρόλογο της Κυριακής.
«Η Κυριακή που μας έρχεται θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ», είπε.

Για να κατακτηθεί η επενδυτική βαθμίδα έχει μια προϋπόθεση και μόνο: σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή.


Ο πρωθυπουργός έκανε αναδρομή στα προηγούμενα 4 χρόνια και ιδιαίτερα στην κρίση της πανδημίας. «Παρά τις απανωτές δυσκολίες γίνονταν πράξη όσα είχαμε συμφωνήσει τον Ιούλιο του 2019», τόνισε ακόμα.

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
«Σήμερα κόβει ξανά 83 δις ευρώ από το λεφτόδενδρο και ζητά ο αθεόφοβος δικαιοσύνη παντού. Παντού εκτός από δίπλα του όπου έχει τον καταδικασμένο με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

“Αλλά όχι μόνο. Τώρα μας απειλεί κιόλας. Μας απειλεί με προανακριτικές Όπως έκανε με τη σκευωρία της Νovartis. Λοιπόν του λέω εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Δεν μασάμε, είναι τζάμπα μαγκιές, ας κοπιάσουν για να ξαναχάσουν. Και καθώς πάμε προς τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο.

Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα του τον κύριο Βαρουφάκη που σχεδιάζει Δήμητρες για να κάνει χαρτοπόλεμο τις καταθέσεις. Μετά πόνταρε στην κυβέρνηση των ηττημένων, αυτή έγινε μετά κυβέρνηση των απελπισμένων, δηλαδή μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα ήταν, αν ποτέ συνέβαινε, κυβέρνηση ολικού καταποντισμού.


Ο… μαρτυριάρης
Και μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, να το ομολογεί χθες ο κύριος Κατρούγκαλος. Τι μας είπε; ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το νόμο του για το ασφαλιστικό με πρώτο βήμα την αύξηση στο 20% των κρατήσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έσπευσαν να το διαγράψουνε επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως ακόμα. Διέγραψαν αυτόν που αποκάλυψε το σχέδιο και κρατάνε τους υπόλοιπους. Προσδεθείτε λοιπόν.

Το τοπίο όμως το θολώνει και ο κύριος Ανδρουλάκης ο οποίος όμως τι ζητά; να μην είναι Πρωθυπουργός αυτός τον οποίο θα ψηφίσουν οι Έλληνες, αλλά κάποιος τρίτος άγνωστος Χ που θα ορίσει ο ίδιος. Έτσι διαλέγει άλλο δρόμο από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και συναντάει τον κύριο Τσίπρα στα παλαιοκομματικά μανιφέστα και στις επιθέσεις εναντίον μου.

Ο

Λυπάμαι, αλλά αυτό πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές οι δημοκράτες αυτού του χώρου, οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πού κακά τα ψέματα είμαι σίγουρος ότι νιώθουν και αυτοί ότι ζουν καλύτερα τώρα από το 2019. Και που ακόμα και τώρα βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και εμείς το βλέπουμε μισογεμάτο, πάντως ξέρουν ότι το ποτήρι δεν είναι, ούτε άδειο, ούτε σπασμένο όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνούνται να ρισκάρουν όσα κατέκτησαν για να γίνουν δεκανίκια εκείνου που μέχρι χθες ήταν ο αμείλικτος διώκτης τους.

Θέλω να σας μιλήσω για τους πιο αδίστακτους αντιπάλους που έχουμε, αλλά και την πιο απειλητική νάρκη που είναι η απλή αναλογική, είναι μία παγίδα ακυβερνησίας. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να πάρει τη μορφή Εθνικής αδυναμίας, εθνικής παραλυσίας Έστω και αν αυτή θα πάρει το ψευδώνυμο μιας παράταιρης συνεργασίας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στον πρώτο απολογισμό «τα είπαμε και τα κάναμε».

Μειώθηκαν 50 φόροι ανακουφίζοντας τους πολίτες, τόνισε και πρόσθεσε ότι αυξήθηκε το αφορολόγητο.

Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και μηδενίσαμε τον φόρο γονικής παροχής ώστε ο γονιός να μεταβιβάζει δωρεάν την περιουσία του στα παιδιά του. Δημιουργήθηκαν 300.000 νέες δουλειές και πλέον είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτή η τόσο κρίσιμη, επενδυτική βαθμίδα, για να κατακτηθεί έχει μια προϋπόθεση και μόνο: σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή, με άλλα λόγια κυβέρνηση της ΝΔ».


Είμαστε η μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Μέσα σε 4 χρόνια μια χώρα ξέφραγο αμπέλι μετατράπηκε σε κράτος με σύνορα στον αέρα, στην στεριά και την θάλασσα», είπε ακόμα. «Σε πείσμα ορισμένων ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο. Μια ασπίδα που στη μια της όψη έχει την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις στρατηγικές συμφωνίες της χώρας με Γαλλία και ΗΠΑ, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και τις συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με Ιταλία και Αίγυπτο αλλά και την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.

«Η Ελλάδα αλλάζει», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη. «Το Fly Over, το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο, το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, ο νέος προβλήτας στο λιμάνι και άλλα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Μετρό, το πιο όμορφο και σύγχρονο της Ευρώπης είπε ότι σύντομα θα το χρησιμοποιούν οι πολίτες. Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση γιατί το μετρό γίνεται πράξη και εσείς διαπιστώνετε την απόσταση ανάμεσα στα χειροπιαστά έργα και τους ζωγραφισμένους μουσαμάδες και την υποκρισία ότι θα καταστρέφονταν τα αρχαία μας. Όμως, η Θεσσαλονίκη έχει τώρα και μετρό και αρχαία.

«Το Μετρό δηλώνει ποιος είναι προοδευτικός στα λόγια και ποιος στις πράξεις. Εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας αλλά με τα έργα μας».


Η καλύτερη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ , είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να γεμίσουν οι κάλπες της Κυριακής με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως η απλή αναλογική είναι νάρκη και παγίδα ακυβερνησίας.

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών είπε: «Θέλουμε σταθερότητα ή άγνωστες περιπέτειες; Θέλουμε ελαφρύνσεις και αυξήσεις ή να μας ξαναγυρίσει ο Κατρούγκαλος από το παράθυρο με φοροεπιδρομές και περικοπές;».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κρίση που δημιούργησε η Τουρκία το 2020 υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της ΝΔ να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο σε όλο το μήλος των συνόρων ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνικώφν ενόπλων δυνάμεων με τα αεροσκάφη Rafale αλλα και τις στρατηγικές συμφωνίες που έκανε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook