«Η σημερινή μας συγκέντρωση έδωσε το μήνυμα της νίκης σε όλη την Ελλάδα. Ο λαός της Αχαΐας σήμερα έδωσε το δικό του μήνυμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κύβος ερρίφθη, την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική τετραετίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα.

«Χθες η Αθήνα αποφάσισε. Απόψε η Πάτρα σφραγίζει το συμβόλαιο της αλλαγής. Η σημερινή μας συγκέντρωση δεν αφήνει πια κανένα ερώτημα, κανένα άλλο ενδεχόμενο. Την Κυριακή o εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει. Δεν μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες. Θα τους τρομοκρατήσουμε εμείς με την ψήφο μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο πλατεία Γεωργίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους νέους την Κυριακή να «ρίξουν κουβά τις δημοσκοπήσεις. Να κάνετε εσείς έξωση στον κο Μητσοτάκη από την εξουσία. Πάμε στη κάλπη για να τελειώνει ο εφιάλτης».


«Η Πάτρα λέει φύγατε κύριε Μητσοτάκη»
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκινώντας την ομιλία επισήμανε ότι η «Πάτρα σφραγίζει το συμβόλαιο της αλλαγής. Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει η αλλαγή ξημερώνει. Επέλεξα να κλείσω από την Πάτρα τον προεκλογικό αγώνα, από την Δυτική Ελλάδα όπου η δεξιά ήταν και είναι μειοψηφία. Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι την Κυριακή θα είναι μειοψηφία σε όλη την Ελλάδα.


Την Κυριακή λέμε καληνύχτα στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες εμείς θα τους τρομοκρατήσουμε. Υψώνουμε ανάστημα στην αδικία και τείνουμε χέρι συνεργασίας προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Λέμε σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη ότι δεν είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που θα λυτρώσει την χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια».

«Και να που σήμερα, στη τελευταία στροφή πριν τις κάλπες. Στη τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΪ, του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επί λέξη. Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια. Το λέμε λοιπόν καθαρά από τη Πλατεία Γεωργίου σήμερα να το ακούσει όλη η Ελλάδα.

Την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έχει γίνει στον τόπο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις. Τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός.

Είναι πλέον φανερό μετά την χθεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα και την σημερινή στην Πάτρα: Φύγατε κ. Μητσοτάκη. Σας το λέει σήμερα η Πάτρα. Μαζέψτε τα πράγματά σας. Ξηλώστε και τα καλώδια του Predator. Μαζέψτε τα πειστήρια του εγκλήματος. Από Δευτέρα το Μαξίμου από κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων γίνεται στρατηγείο της Δημοκρατίας».

Ο Μητσοτάκης δεν σέβεται και δεν νιώθει

Ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας: «Πώς μπορούν οι Έλληνες πολίτες να τον συγχωρήσουν για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά και για την συμπεριφορά του μετά; Για την βάναυση προσβολή των χαροκαμένων γονιών; Δεν σέβεται, δεν νιώθει, δεν καταλαβαίνει. Πώς να εμπιστευτεί κανείς το μέλλον του τόπου σε έναν άνθρωπο που δεν νιώθει; Ο λαός δεν θα του συγχωρήσει αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια, και την Κυριακή θα τον τιμωρήσει γιατί είναι ασυγχώρητος.

Την Κυριακή οι πολίτες θα πουν ‘ως εδώ’ με την αναξιοκρατία, με την αδιαφορία, με την γενικευμένη αδικία, με την αλαζονεία, με την οικογενειοκρατία. Είμαι βέβαιος, ότι ακόμη και αυτοί οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με συνείδηση, θα αναρωτηθούν ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη: της δεξιάς από την αριστερά, ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία. Την Κυριακή θα μιλήσει η συνείδηση ενός λαού που αποστρέφεται την αδικία».

Δεν έχουμε ούτε έναν λεκέ στο πολιτικό μας μητρώο

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «στεκόμαστε 48 ώρες πριν τις εκλογές απέναντί σας με το πρόσωπο καθαρό, με τα χέρια καθαρά και με καθαρή καρδιά, χωρίς έναν λεκέ στο πολιτικό μας μητρώο. Εμείς, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια που άλλοι την έριξαν και αφήσαμε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Είχαμε υποχρέωση να μαζέψουμε 40 δισ. και εκείνοι που μας κατηγορούσαν ότι φέραμε τέταρτο μνημόνιο ξόδεψαν εξήντα δισ.. Αν είχαμε εμείς αυτή την δυνατότητα, δεν θα ήταν έτσι τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Εμείς βάλαμε πάνω από όλα την σωτηρία της πατρίδας και της κοινωνίας και όχι το κομματικό συμφέρον. Ζητάμε, όχι την δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη ευκαιρία, να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και τρόικα. Ζητάμε να μας δώσουν μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας και να εγκρίνουν οι Έλληνες πολίτες το συμβόλαιο αλλαγής».

Εξήγησε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τέσσερα πράγματα: «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσε τις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Αναλαμβάνουμε την δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να αυξήσουμε μετά από 14 χρόνια τους μισθούς στον δημόσιο τομέα, να επαναφέρουμε την 13η σύνταξη, να αποδώσουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να καταργήσουμε την εργασιακή ζούγκλα που καθιέρωσε ο κ. Μητσοτάκης με την επαναφορά του οκτάωρου και την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να ενισχύσουμε το ΕΣΥ που το έχουν αφήσει να καταρρέει. Να φέρουμε ένα νέο μισθολόγιο με 2000 ευρώ για τον πρωτοδιοριζόμενο γιατρό για να μην φεύγουν οι γιατροί μας στο εξωτερικό και να εντάξουμε το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να αυξήσουμε τις δαπάνες για την παιδεία και να ανοίξουμε τις πόρτες των ΑΕΙ στα νέα παιδιά που τις έκλεισε ο κ. Μητσοτάκης με το χέρι της κ. Κεραμέως. Να αυξήσουμε τους καθηγητές στα ΑΕΙ. Εμείς θα προσλάβουμε καθηγητές και όχι αστυνομικούς, οι αστυνομικοί θα πάνε στις γειτονιές για να προστατεύουν τους πολίτες. Θα καταπολεμήσουμε την ακρίβεια με τη μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και με ελέγχους στην αγορά.

Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη με το πρόγραμμα που έχει συμβάλει η Λούκα Κατσέλη. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να ανακτήσουμε τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ. Την δέσμευση να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση για δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, θα στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία – αυξάνονται γενναία τα επιδόματά τους. Αναλαμβάνουμε ακόμη την δέσμευση να δώσουμε πνοή στον πολιτισμό και να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «αναλαμβάνουμε την δέσμευση να αλλάξουμε το κράτος, τον μεγάλο ασθενή, που το κατάντησαν λάφυρο και κομματικό φέουδο. Μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε, γιατί εμείς δεν μεγαλώσαμε σαν πρίγκηπες, με την αντίληψη ότι αυτό το κράτος μας ανήκει. Εμείς μεγαλώσαμε με την αντίληψη ότι το κράτος έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, που είναι ο ελληνικός λαός».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι με τον σχηματισμό κυβέρνησης θα θεσπίσει αμέσως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρία άρθρα: «Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα και μηδενικό για ψωμί, γάλα και παιδικές τροφές, μείωση ΕΦΚ και κατάργησή του για τους αγρότες. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από αυτές τις εξετάσεις. Και τέλος, αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Την Δευτέρα αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στους νέους, καλώντας τους μαζικά στην κάλπη. «Την Κυριακή λέμε: Πάμε να τελειώνουμε με την αδικία. Να τελειώνουμε με την ανασφάλεια. Να τελειώνουμε με τις προσβολές. Να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα, με την ανισότητα.

Πάμε να ρίξουμε κουβά τις δημοσκοπήσεις Να κάνετε εσείς έξωση στον κο Μητσοτάκη από την εξουσία. Πάμε στη κάλπη για να τελειώνει ο εφιάλτης. Η μέρα εκείνη δεν θ’ αργήσει. Η μέρα φτάνει. Η Κυριακή της νίκης έφτασε. Η αλλαγή χτυπάει την πόρτα της πατρίδας μας. Να της ανοίξουμε με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ψήφο που τελειώνει το καθεστώς Μητσοτάκη. Γιατί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ήττα της ΝΔ.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή προοδευτικής κυβέρνησης. Εντολή προς όλους: Όχι μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Συνεννοηθείτε. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δώστε στο λαό κυβέρνηση αλλαγής και δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα «σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας. Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους. Και ελάτε τη Δευτέρα να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της Απλής αναλογικής για να φτιάξουμε κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη και προχωράμε μαζί να κάνουμε πράξη την αλλαγή».

Είτε θα έχουμε ΝΔ και συγκάλυψη είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα διλήμματα της κάλπης τα οποία όπως είπε είναι ξεκάθαρα: «Την Κυριακή ψηφίζουμε με απλή αναλογική. Αλλά ταυτόχρονα και με απλή λογική. Ο πρώτος θα έχει το πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης. Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. Εκείνοι που επιμένουν στο διμέτωπο βοηθούν, το θέλουν ή όχι, τη ΝΔ.

Το ερώτημα λοιπόν για κάθε πολίτη αυτή τη Κυριακή, είναι ποιος θέλουμε για τα επόμενα 4 χρόνια να μας κυβερνά; Γιατί τα ενδεχόμενα δεν είναι πολλά. Δύο είναι: Είτε θα έχουμε ΝΔ και συγκάλυψη. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη. Είτε ΝΔ και οικογενειοκρατία. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και αξιοκρατία

Είτε ΝΔ και κράτος λάφυρο. Είτε ΣΥΡΖΑ και κοινωνικό κράτος. Είτε ΝΔ και αδικία. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook