Παναγιώτης Δουδωνής: Στο 15% η φορολογία στα μερίσματα των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω
Για αύξηση από 5% σε 15% στη φορολόγηση μερισμάτων για κλίμακες άνω των 100.000 ευρώ μίλησε ο Παναγιώτης Δουδωνής.
Μετά τις δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου, για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που αφορά την αύξηση της φορολογίας, άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Δουδωνής, υποψήφιος στο Επικρατείας αποκάλυψε ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ.
Ο κ. Δουδωνής ρωτήθηκε για τη φορολόγηση των μερισμάτων στον ΣΚΑΪ και είπε ότι θα κυμανθεί από 5% έως 15% αποκαλύπτοντας σε επόμενη ερώτηση για τις κλίμακες ότι «από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση».
Ο παριστάμενος στη συζήτηση πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία».
Ο Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά θα πρόκειται για «καπέλο» 10% στον φόρο καθώς σήμερα ο συγκεκριμένος συντελεστής βρίσκεται στο 5%.
Ας ακούσουμε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και για τις επιχειρήσεις.
Δουδωνής Θα φορολογήσουμε τα κέρδη των επιχειρήσεων με 15% από 100.000 και πάνω pic.twitter.com/oY3T86jpp9
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) May 30, 2023
Ολες οι Ειδήσεις
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις ένοπλες επιθέσεις – «Ήταν πάντα οξύθυμος, μου φώναζε και μου τραβούσε τα μαλλιά», λέει η κόρη του (βίντεο)
- Ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, σφοδροί άνεμοι και βροχές – «Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού»
- Ο Νίκος Φαραντούρης στο ΠΑΣΟΚ: «Ενώνω τη φωνή μου για διαφάνεια και πολιτική αλλαγή»
- Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι: «Τον γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε», λέει ο γιατρός του
- ΠΑΣΟΚ – Πρόταση για τετραήμερη εργασία -Ανδρουλάκης: «Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού -Προτεραιότητα η νέα γενιά»
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook