Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση των 5 συνοριοφυλάκων που φέρπνται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι 5 συλληφθέντες συνοριοφύλακες στον Έβρο, που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών   τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Την ίδια ώρα οι δικαστικές αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά τους καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγορές κτημάτων και ακριβών γεωργικών μηχανημάτων.

Άλλωστε η χλιδάτη ζωή των πέντε συνοριοφύλακων έβαλε σε περιέργεια τους συμπολίτες τους, οι οποίοι είχαν δει κάποιες ξαφνικές αγορές που τους έβαλαν σε υποψίες. Κάποιοι από τους συνοριοφύλακες προχώρησαν σε αγορά πολλών στρεμμάτων χωραφιών και ακριβώς γεωργικών μηχανημάτων, ενώ άλλοι έκαναν αφορές αυτοκινήτων.
Μάλιστα, βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στα σπίτια των συνοριοφυλάκων, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Συγκεκριμένα, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, 2.120 δολάρια Αμερικής, 850 λίρες Τουρκίας, 23 λίρες Αγγλίας, 77 Lei Ρουμανίας, πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και μία τραπεζική κάρτα.

«Δεν θέλουμε καμία ανοχή σε επίορκους αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες. Είναι ξεκάθαρο αυτό, είναι καταδικαστέο απ’ όλους», είπε στο MEGA ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρελάς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αποκαλύψεις για τη δράση των πέντε συνοριοφυλάκων έγινε μετά από καταγγελία συναδέλφου τους, ενώ οι πολύμηνες παρακολουθήσεις των Αρχών έφεραν στο φως αποκαλυπτικές συνομιλίες και οδήγησαν στη συγκέντρωση στοιχείων που χρειάζονταν για τη σύλληψή των πέντε κατηγορούμενων.

Ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι 5 αστυνομικοί (ένας ανθυπαστυνόμος και τέσσερις αρχιφύλακες) που εργάζονται στην υπηρεσία συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου, κατηγορούνται ότι είχαν επαφές με τέσσερις διακινητές στην Τουρκία, ενώ φαίνεται ότι συμμετείχαν σε 12 περιπτώσεις που αλλοδαποί πέρασαν στην Ελλάδα παράνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε συνοριοφύλακες είναι ντόπιοι, από την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες πριν λίγα χρόνια είχαν υπηρετήσει για ένα χρόνο στην ΕΥΠ ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν πόστα φύλαξης σε κρίσιμα σημεία της μεθοριακής γραμμής στον Έβρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook