Κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: Η φιλορωσική ομάδα Killnet πίσω από την επίθεση – Τι εντόπισε η ΕΥΠ
Σε εξέλιξη είναι έρευνες των Αρχών για την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων. Στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ.
Από την μέχρι τώρα έρευνα σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, έχει διαπιστωθεί πως στις επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων συμμετείχαν συνολικά 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Από αυτές έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις 7.500 χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και από το σύνολο αυτών των 7.500 χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων διαπιστώθηκε πως οι 30 λογαριασμοί είναι καταχωρημένοι τόσο από την ΕΥΠ όσο και από συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ως σχετιζόμενοι με μια ομάδα ρωσόφιλων χάκερ που έχει το διακριτικό τίτλο «Κιλνετ» (Killnet), σε μετάφραση “σκότωσε το διαδίκτυο”.
Ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως το δείγμα είναι πολύ μικρό και πως είναι αρκετά νωρίς προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα σε σχέση με το τι ακριβώς έχει συμβεί.
Πως δρά η φιλορωσική ομάδα Killnet που κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η ομάδα Killnet αν και δεν είναι από τη Ρωσία, συνηθίζει να επιτίθεται σε χώρες που είναι αντίθετες των συμφερόντων του Κρεμλίνου.
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και από το γεγονός ότι περίπου το 12% των IP που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν την Τράπεζα Θεμάτων σχετίζονται με μία βιβλιοθήκη, που έχει χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη ομάδα σε παλαιότερους στόχους οι οποίοι βρίσκονταν σε Ευρώπη και ΗΠΑ αντίστοιχα.
Το δείγμα που εξετάστηκε είναι πολύ μικρό καθώς κατά τη διάρκεια της έναρξης της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων είχαν εμφανιστεί πάνω από 150 εκατ. αιτήματα εισόδου, έναντι 200.000 που είχαν εμφανιστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και 32.321 στο gov.gr.
Μάλιστα το ένα τρίτο από τα αιτήματα φαινόταν πως είναι από τις ΗΠΑ αλλά αυτό το θέμα είναι τεχνικό και δεν σημαίνει πως ήταν απαραίτητα από εκεί. Η ομάδα killnet συνήθως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις της, όπως έκανε και τον περασμένο Νοέμβριο όπου είχε χτυπήσει το υπουργείο Υγείας και Άμυνας της χώρας μας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Γαρυφαλλιά Καληφώνη πόζαρε στην Πάρο με μαύρο μπικίνι – Φωτογραφίες
- Μήλος- Απίστευτο: Ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Σαρακήνικο για να κάνουν μπάνιο οι επιβάτες του – Βίντεο
- Ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού – Tην άρπαξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε σε πόρτες – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ
- Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αττική – 6 θάνατοι τις τελευταίες ημέρες – Τι πρέπει να προσέχουμε – Τα συμπτώματα (βίντεο)
- Κλειστό το beach bar στην Πάρο όπου πνίγηκε ο 4χρονος – Απολογείται ο ιδιοκτήτης που είχε δηλωθεί ως ναυαγοσώστης
- Ιωάννα Τούνη: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση – «Τι μάτι πρέπει να έχω φάει» (Βίντεο)
- Στο 401 οι δύο αστυνομικοί μετά το τροχαίο στην Αθηνών-Σουνίου –Πως έγινε η σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο που οδηγούσε τουρίστας
- Σοβαρό τροχαίο στην Αθηνών –Σουνίου – ΙΧ από αναστροφή συγκρούστηκε με με μηχανή της ΔΙΑΣ, δύο αστυνομικοί τραυματίες – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook