Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε νήπια σε παιδική χαρά στη Γαλλία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τραυματίες από την επίθεση είναι 5, εκ των οποίων τα 4 είναι παιδιά. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 2 παιδιά και ένας ενήλικας.

Σύμφωνα με το BFMTV, τα παιδιά είναι ηλικίας περίπου 3 ετών και είναι μαθητές νηπιαγωγείου. Στο πάρκο, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, ο οποίος είναι Σύρος μετανάστης, συνελήφθη από τις αρχές. Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro είχε υποβάλει αίτηση ασύλου στη γαλλική Υπηρεσία Προστασίας Προσφύγων (Ofpra) στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Ο 32χρονος συνελήφθη «μετά την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας», όπως έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση

Σύμφωνα με αναφορές, οι άλλοι δύο άνδρες που πλησιάζουν τον 32χρονο, φαίνεται ότι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Η στιγμή της σύλληψης

[ 🇫🇷ENFANTS ATTAQUÉS À ANNECY ]

🔴Diffusion d’une courte vidéo montrant l’interpellation de l’individu qui a poignardé plusieurs enfants sur une aire de jeu, ce matin. pic.twitter.com/sbcDk5xldO

Όλα έγιναν στις 09:45 (τοπική ώρα) σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που έκαναν λόγο για έναν άνδρα με τουρμπάνι. Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι βουλευτές προσευχήθηκαν για τη ζωή των παιδιών.

Επί τόπου βρέθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ το σχολείο που βρισκόταν μόλις 100 μέτρα μακριά από το σημείο είχε κλείσει και οι Αρχές είχαν επιβάλλει lockdown για την προστασία των μαθητών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook