Για «ανήθικη» και «βρώμικη» επίθεση εις βάρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο MEGA η επικεφαλής του κόμματος , Ζωή Κωσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «είναι, εξάλλου, ερευνητέο, εάν η επίθεση αυτή είναι εκ των έσω».

Για τις αντιδράσεις στην «Πλεύση Ελευθερίας» και τις απανωτές αποχωρήσεις μετά την αλλαγή της σειράς στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών, μίλησε η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν εξαρχής γνωστό σε όλους τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου ότι θα πάμε με αυτό τον τρόπο(αλλαγές στη λίστα)»,τόνισε στο MEGA και στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα»
H Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε, επίσης, ότι όλοι οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν εάν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και συμπλήρωσαν και έντυπα μάλιστα για το ποιες περιφέρειες ενδεχομένως θέλουν και κανείς ποτέ δεν εξέφρασε κάποια αντίδραση ή την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα.

«Γίνονται δεύτερες εκλογές και εγώ έχω την ευθύνη να φτιάξω μία κοινοβουλευτική ομάδα όπως έχουμε υποσχεθεί. Δηλαδή μία ομάδα που θα είναι παρούσα, θα ενεργεί συγκροτημένα, θα υπερασπίζεται τους πολίτες, θα αντιμάχεται τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια και θα υπερασπίζεται την κοινωνία. Δεν θα είναι αδιάβαστη, δεν θα είναι απούσα, δεν θα κοιμάται στα έδρανα και δεν θα λοξοδρομεί. Οι δεύτερες εκλογές είναι με λίστα και γνωρίζαμε από την αρχή και εγώ το είχα δηλώσει και σε συνέντευξη και ήταν γνωστό σε όλους πως θα πάμε με ένα συγκροτημένο σχέδιο για τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν. Όλοι ρωτήθηκαν εάν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και συμπλήρωσαν και έντυπα μάλιστα για το ποιες περιφέρειες ενδεχομένως θέλουν και κανείς ποτέ δεν εξέφρασε κάποια αντίδραση για τον τρόπο που πηγαίνουμε στις εκλογές και κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι μία επίθεση, την οποία περιμέναμε. Ερευνάται εάν είναι από των έσω αυτή η επίθεση», είπε αρχικά.

«Τα πρόσωπα που καταγγέλλουν δεν ήταν πρόσωπα που ήταν στην Πλεύση Ελευθερίας αλλά μπήκαν στις λίστες και τα αγκαλιάσαμε χωρίς κανενός είδους συμφωνία. Δεν έχω κάνει ούτε για τον εαυτό μου συμφωνίες στην πολιτική μου πορεία. Αυτό που φαίνεται είναι πως μιλάμε μία επίθεση προσωπική και συνοψίζεται σε μία επίθεση στον Διαμαντή Καραναστάση, που είναι σύντροφός μου ναι, αλλά η ιδιότητα του δεν είναι αυτή αλλά είναι ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, ο οποίος έδωσε το ‘’είναι’’ στην Πλεύση Ελευθερίας καθώς μαζί την ιδρύσαμε και είναι οι ιδέες του αυτές που έχουν υλοποιηθεί από τότε. Αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει γιατί είναι αρκετά ανήθικο και βρώμικο. Επειδή αναφέρεται και σε έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι της Πλεύσης Ελευθερίας τον παρακάλεσαν να είναι υποψήφιος και χρειάστηκε να τον πείσω για να είναι υποψήφιος. Είναι σαφές πως βάλετε η πρώτη κοινοβουλευτική ομάδα πριν συγκροτηθεί», συμπλήρωσε.

«Το τι κάνουν οι άλλοι το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στο τι περιμένει ο κόσμος από το κόμμα της αλλά και από την ίδια.

«Ο κόσμος θέλει τη σθεναρή υπεράσπιση των πολιτών, περιμένει ότι δεν μας εξαγοράσει κανείς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν ήταν κοινοβουλευτική ομάδα τα πρόσωπα που τόσο εύκολα και με το καλημέρα καταγγέλλουν. Περιμένει πως θα καταθέτουμε προτάσεις θετικές για τη συμμετοχή των πολιτών για την Παιδεία, η Υγεία, ο πολιτισμός, η ισότητα, η θέση των γυναικών, περιμένει πως στις ψηφοφορίες θα ξέρουμε τι ψηφίζουμε και δεν θα λέμε απλά ένα όχι για να δηλώσουμε πως είμαστε εκεί. Αυτό που κάνω στη ζωή μου, αυτά που έκανα ως πρόεδρος της Βουλής και αυτά που δεν θα τα κάνει κανείς άλλος εκτός από εμάς. Το τι κάνουν οι άλλοι το έχουμε δει».

«Ο Διαμαντής έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου»
Για την χαρακτηριστική κίνηση που κάνει σχηματίζοντας μία καρδιά με τα χέρια της και παραδέχθηκε με ειλικρίνεια ότι την πιστεύει και την υποστηρίζει, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την μαχητικότητά της και την διεκδικητικότητά της.

Τι ρόλο έχει στην ζωής της Προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» ο έρωτας;
«Ο Διαμαντής έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Όλα όσα έχουμε κάνει μαζί από την πρώτη στιγμή και στην ”Πλεύση Ελευθερίας” και στην ζωή μας είναι καθοριστικά».

Στο ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού στο μέλλον σημείωσε «δεν επεδίωξα έντονα σε κάποια φάση της ζωής μου να κάνω παιδί, αλλά δεν είναι και κάτι που το απέκλεισα. Θα ήθελα να κάνω παιδιά, μπορεί και να κάνω , θα δούμε».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή της μέχρι τώρα πορείας της παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη.
«Λάθη είναι βέβαιο ότι έχω κάνει, από αυτά μαθαίνουμε. Έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα ανθρώπους, οι οποίοι δεν ήταν αυτό που έδειξαν, όπως ο Τσίπρας και η τότε ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν λάθος μου τότε που πίστεψα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι θα ακολουθούσαν στην πορεία όσα υπερασπιζόμασταν».

Για την χαρακτηριστική της ατάκα «τι είπατε» που είχε πει στο παρελθόν σχολίασε ότι ήταν μία αντίδραση στην ευθεία αμφισβήτηση που είχε δεχθεί για την υπόσταση και τα κίνητρα που υπερασπιζόταν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η μόνη γυναίκα πρόεδρος κόμματος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και τόνισε στο πλαίσιο αυτό διεκδίκησε την συμμετοχή της στο debate που έγινε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook