“Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μία τακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σημαντικούς εθνικούς κινδύνους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά

«Είναι μία πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα την ανησυχία και τον προβληματισμό μου για ον τρόπου που εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά της ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα «εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ήρθα να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Για αυτό τον λόγο εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό.

Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μία τακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σημαντικούς εθνικούς κινδύνους.


Είναι μία πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα την ανησυχία και τον προβληματισμό μου για ον τρόπου που εγραλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά της ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ. Μία ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μία υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας της στενής του κυρίου Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Και τώρα αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει ο κύριος Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα. Είναι απαράδεκτο, άθλιο, εθνικά επιζήμιο.

Επίσης εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020.
Θέλω όμως κλείνοντας να απευθυνθώ και να μιλήσω για ένα θέμα που ξεπερνάει το θέμα της Θράκης. Ένα θέμα που αφορά κάθε κοινωνική πολίτη, κάθε Έλληνα πολίτη. Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι αν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα 4 χρόνια, δεν αφορά αποκλειστικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι μία πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον, θα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Θέλω να δηλώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα που είναι μήνυμα εις βάρος της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή Δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή Δημοκρατία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook