Καρέ - καρέ η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου από το Super Puma σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες

Βίντεο με πλάνα του Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Βίντεο με πλάνα του Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό όλα τα μέσα έχουν διατεθεί μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενώ η φρεγάτα «Κανάρης» ανέλαβε OSC (Οn Scene Coordinator) από τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του ναυαγίου.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι διασωθέντες αναφέρουν ότι στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα ενώ φέρεται να λένε ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια. Την ίδια ώρα τρομάζει και η ενημέρωση που έκανε ο κλαδάρχης υποναύαρχος του Λιμενικού Τρύφωνας Κοντιζάς. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Καλαμάτας, Κώστας Γαζούλης, μίλησε για πληροφορίες από μαρτυρίες διασωθέντων που αναφέρουν ότι 700 μετανάστες επέβαιναν στο αλιευτικό.

Ήδη έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει κατά πολύ. Την ίδια ώρα, 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Είκοσι έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Οι σοροί που έχουν εντοπιστεί είναι σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κόρινθο. Επίσης τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook