Ο ρωσικός στρατός μαζί με τους Τσετσένους συμμάχους του προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των μαχητών της Wagner προς την Μόσχα.

Πυκνώνουν την τελευταία ώρα οι πληροφορίες ότι οι δυνάμεις της Wagner κατευθύνονται ολοταχώς προς την Μόσχα.

Άλλωστε ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στο οργισμένο μήνυμά του κατά του Πούτιν το είχε προαναγγείλει, λέγοντας πως σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται ήδη σήμερα στο Βορονέζ, καθώς ο ρωσικό στρατός με τους Τσετσένους συμμάχους τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των μαχητών της Wagner προς την Μόσχα.

Στη ρωσική πρωτεύουσα έχει επιβληθεί αντιτρομοκρατικό καθεστώς και θωρακισμένα οχηματα περιφρουρούν στο κέντρο, γύρω από το υπουργείο Άμυνας και η κάτω Βουλή, η κρατική Δούμα, μερικές δεκάδες μέτρα από το Κρεμλίνο.

O ρωσικός στρατός έστησε οχυρώματα στις εισόδους της Ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ τεθωρακισμένα έχουν πάρει θέσεις σε κομβικά σημεία.

Στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να ανατινάξει γέφυρες στον ποταμό Oka, νότια της Μόσχας για να αποτρέψει την είσοδο των μαχητών της Wagner στη πρωτεύουσα.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανεστάλη η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα.
Την ίδια ώρα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι μαχητές της Wagner, αποχωρούν από σημεία μάχης σε Αφρική αλλά και την Συρία ώστε να συνταχθούν με τον Πριγκόζιν. Παράλληλα, οι μισθοφόροι απειλούν ότι βρίσκονται μόλις 4 ώρες έξω από τη Μόσχα και πως μπορεί η «μάχη» να ξεκινήσει ακόμα και απόψε.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Euromaidan αναφέρουν πως τα πρώτα κονβόι με μαχητές της Wagner μπήκαν ήδη στην περιφέρεια της Μόσχας, κάτι που σημαίνει πως είναι θέμα ελάχιστων ωρών να φτάσουν στην πρωτεύουσα.


Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερς μεταδίδουν πως εντοπίστηκαν δυνάμεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην περιοχή Tula.

Η πορεία τους προς την Μόσχα δεν θα είναι εύκολη , καθώς δυνάμεις πιστές στον Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν σπεύσει να βάλουν εμπόδια στους βασικούς αυτοκινητοδρόμους προς τη Μόσχα.

Πεσκόφ: Στο Κρεμλίνο ο Πούτιν, δεν έχει φύγει
Στο μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε διάφορες αναφορές σε κανάλια στο Telegram πως ο Πούτιν φέρεται να έφυγε από τη Μόσχα και βρίσκεται, για λόγους ασφαλείας, σε μία από τις κατοικίες του σε άλλη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν και η πόλη έχει τεθεί σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής προστασίας. Αυτή την ώρα, η κατάσταση γύρω από το παλάτι του Κρεμλίνου είναι ήρεμη.

Ο Καντίροφ δηλώνει έτοιμος για να βοηθήσει στην καταστολή της ανταρσίας
Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε νωρίτερα περί τις 12:00 ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως “μία πισώπλατη μαχαιριά” καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε “προκλητικές ενέργειες”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook