«Έχουμε οκτακομματρική Βουλή, αλλά η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για να διαχειριστεί τις πρόσκαιρες αναταράξεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανέθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.
Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη

Σακελλαροπούλου: Πριν από μία ώρα μου έφερε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας και ενόψει αυτού σας κάλεσα να σας αναθέσω τη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Είναι ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω το σχηματισμό κυβέρνησης τετραετίας. Είχα θέσει στόχο η χώρα να έχει σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Βαριά η ευθύνη που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου. Οι Ελληνες διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και έχω δεσμευτεί για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Εχουμε μία άνετη πλειοψηφία και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειά και μετρήσιμου αποτελέσματος. Θα ορκιστεί αύριο και θα ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά. Το εκλογικό αποτέλεσμα επεφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις. Εχουμε οκτακομματρική Βουλή, αλλά η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για να διαχειριστεί τις πρόσκαιρες αναταράξεις. Ηταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν ίσχυε η ενισχυμένη η Βουλή σήμερα θα ήταν 5κομματική.

Σακελλαροπούλου: Η δημοκρατία μας ανθεκτική σε μία σειρά από κρίσεις να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία καλή δουλειά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook