Στον πατέρα Αντώνιο μεταξύ άλλων, απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και του επιβλήθηκε να καταβάλλει εγγύηση 10.00 ευρώ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια για την κατηγορίας της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ εξακολούθηση.

Τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου είχαν καταγγείλει για ασέλγεια σε βάρος τους δύο πρώην τρόφιμοι, ένας 19χρονος σήμερα και ένας 15χρονος.

Ο πατέρας Αντώνιος με τους συνηγόρους του παρέδωσαν στην ανακρίτρια πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο αντέκρουσαν τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται.

Αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι ο πατέρας Αντώνιος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες

Έξω από το ανακριτικό γραφείο τον περίμενε η πρεσβυτέρα η οποία μετά την απολογία του κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην ανακρίτρια.

Συνολικά ο πατέρας Αντώνης είχε προτείνει έναν μακρύ κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης που κατέθεσαν για την προσωπικότητα και το έργο του.

Αρνείται τις κατηγορίες – Κατέθεσε στοιχεία 
Μεταξύ των μαρτύρων που πρότεινε η υπεράσπιση να εξεταστούν περιλαμβάνονται και τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου οι οποίοι-κατά πληροφορίες-κατέθεσαν πως ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον πατέρα Αντώνιο, χωρίς να τους έχει κάνει τίποτα.

Τις καταγγελίες σε βάρος του αρνείται κατηγορηματικά ο πατέρας Αντώνιος. Συγκεκριμένα ο ιερέας έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Ο ιερέας έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες «αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» που η μία αντέγραψε την άλλη, βάση των οποίων αποτέλεσαν τα αόριστα-όπως τα χαρακτηρίζει- κατηγορητήρια.

Κατά πληροφορίες και σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε, μέσω των συνηγόρων του, βίντεο που όπως υποστηρίζει αποδεικνύει ότι την ημέρα που καταγγέλλει ο 19χρονος ότι τον θώπευσε ο ιερέας, ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων.

Παράλληλα, για τον 19χρονο, ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι ενδεχομένως είχε ανταλλάγματα για να στραφεί εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τον λόγο για τον οποίο θεωρεί ότι ο 19χρονος «έστησε σκευωρία» σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος σε «παραβατική συμπεριφορά» του φερόμενου ως θύματος, φαίνεται να επικαλείται φωτογραφικό υλικό από το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο κληρικός, προκύπτει «πολυτελής ζωή» του 19χρονου μετά την καταγγελία, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι χρηματίστηκε.

«Είναι ξεκάθαρα αθώος» λένε οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου.
«Μετά από μια εξαντλητική ανάκριση μπορούμε να σας πούμε πως πράγματι υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο. Επιβλήθηκαν οι συνήθεις περιοριστικοί όροι που σημαίνει πρακτικών απαξίωση του πραγματικού υλικού της υπόθεσης, δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook