Ρόδος: «Παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα, το έκανε για τα τυχερά του», λέει ο ιδιοκτήτης για τον εργαζόμενο που σερβίρει μέσα στη θάλασσα
«Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του», είπε ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο.
«Ήρθα δέκα επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα» δήλωσε στο OPEN, ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο που προκάλεσε αντιδράσεις με αφορμή το βίντεο που κυκλοφόρησε και απεικονίζει τον σερβιτόρο να πηγαίνει την παραγγελία σε ειδική πλατφόρμα μέσα στη θάλασσα μπαίνοντας σχεδόν μέχρι το λαιμό στο λαιμό.
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, το πρωί της Κυριακής ανέφερε πως «αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο. «Άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου».
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε στο τέλος.
Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του beach bar, αποδίδει το θόρυβο στον ανταγωνισμό και δηλώνει ότι οσερβιτόρος εργάζεται πέντε χρόνια στο μαγαζί του και μπαίνει στη θάλασσα για να σερβίρει με τη θέληση του γιατί παίρνει καλό φολοδώρημα.
Η δήλωση του ιδιοκτήτη του beach bar
«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.
Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».
Για τις παράνομες κατασκευές, όμως, όπως φαίνεται, γνώριζε και το Λιμενικό αλλά και η δημοτική αρχή, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση. Ενδεικτικό είναι ότι το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες της γνωστής influencer Ιωάννας Τούνη πάνω σε αυτές τις πλωτές εξέδρες και τότε οι σερβιτόροι έκαναν το ίδιο δρομολόγιο για να την σερβίρουν -όπως και τους υπόλοιπους πελάτες- όμως ουδείς ασχολήθηκε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου βάφτισαν την κόρη τους – Οι πρώτες εικόνες
- Κατερίνα Λιόλιου – Γιώργος Μαζωνάκης: Τραγουδούν μαζί
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Ποζάρει με τον σύντροφό της, Γιάννη Καρυπίδη – Η φωτογραφία από την Κωνσταντινούπολη
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευχές στην κόρη του, Σοφία, για τα γενέθλιά της – Η selfie που δημοσίευσε
- Δασκουλίδης-Μπάστα-Βοζίκη: Έρχεται 9 Ιουνίου «Απλά» το πιο δυνατό live «πάντρεμα» τις Τρίτες στον Πειραιά
- Χ. Αλεξίου: «Είμαι μια μάνα που θέλει να είναι ερωτευμένη, φίλη, αδερφή – Είμαι και τσογλάνι μερικές φορές»
- Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια – Ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά και σε εκκλησία – «Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την περιοχή», λέει ο Παπαζάχος (βίντεο)
- Νίκος Τερζής: «Η Βίσση είναι μία, ο Κότσιρας είναι “αδερφός”, γουστάρω Οικονομόπουλο, Βέρτη, “έφτιαξα” Ρουβά, Μαζωνάκη, Παπαρίζου (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook