Την Τετάρτη η ώρα της κρίσης του δικαστηρίου για την καταδίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σε πρώτη φάση σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Για νομική δικαίωση της οικογένειας του Άλκη Καμπανού έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.

«Είχα μελετήσει τις κατηγορίες των κατηγορουμένων ότι με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους θα καταδικαστούν όλοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο από πρόθεση. Σήμερα υπήρξε μια νομική δικαίωση αλλά θέλω να σας πω ότι δεν είναι τυχαίο. Σήμερα μίλησε η δικαιοσύνη και εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί» ανέφερε.

«Από τη μια πλευρά υπάρχει μια βαθιά ικανοποίηση στην οικογένεια γιατί πραγματικά όλοι οι κατηγορούμενοι πολτοποίησαν αυτό το παιδί ώστε να σκοτώσουν τα υπόλοιπα παιδιά. Όμως από την άλλη πλευρά οι γονείς του Άλκη δεν θα δουν ξανά το παιδί τους» επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Κούγιας πρόσθεσε «ότι η απόφαση είναι δίκαιη» αλλά παράλληλα όπως είπε «ήταν μεγάλο σοκ να βλέπεις 12 παιδιά να λένε επί 6 μήνες ότι εγώ ήμουν εκεί αλλά εγώ δεν χτύπησα τον Άλκη».

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καρηγορουμένων
Να ληφθούν υπόψη ελαφρυντικά κατά την επιβολή των ποινών, ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το δικαστήριο για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ο πρότερος σύννομος βίος, η μεταμέλεια για τις πράξεις τους και η καλή διαγωγή τους στις φυλακές.

Στις αγορεύσεις τους , οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν τους 12 κατηγορούμενους ως «παιδιά της γειτονιάς», κάτι που πυροδότησε τις αντιδράσεις του ακροατηρίου, με ορισμένους να ξεσπάνε φωνάζοντας «και αυτός που πέθανε τι ήταν; Άκου παιδιά της γειτονιάς..», με την πρόεδρο να τους ζητάει να παραμείνουν ήσυχοι.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιουλίου, οπότε θα απαοφανθεί για το ύψος των ποινών που θα επιβάλλει στους κατηγορούμενους καθώς και αν θα δεχτεί ελαφρυντικά και ποια θα είναι αυτά.

Πηγή: thesstoday.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook