Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε: . Έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και απέκρυψε όσα έρχονται” είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: “Η κυβερνητική αναξιοπιστία όμως δεν σταματά εδώ. Εμφανίζετε ως κεντρικό πρόταγμα της νέας θητείας σας την αύξηση των μισθών. Αλλά επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς” ανέφερε.

Απάντησε και στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την καθιέρωση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, σημειώνοντας: Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα”

Η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία πυροδοτεί εξελίξεις, είπε ο κ.Ανδρουλάκης στην αρχή της ομιλίας του. Εχουμε χρέος να σχεδιάσουμε τις εθνικές μας πολιτικές.

Τον επαναπατρισμό μέρους της παραγωγής μας από τρίτους της Ευρώπης. Πεδία στα οποία η Ελλάδα οφείλει να είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις.

Η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει τον ενεργειακό κόμβο προς την πράσινη μετάβαση στην ενέργεια.

Πυξίδα των ιδεών και των προτάσεών μας είναι μία ισχυρή Ελλάδα.

Ευημερία για τους πολίτες, κοινωνική δικαιοσύνη και να βρούμε λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού.

Υπάρχει ευκαιρία τώρα με σχέδιο δημιουργικό, με πίστη στις αξίες, ώστε να απαλλαγούμε από το πελατειακό κράτος.

Θα αγωνιστούμε για τους νέους ανθρώπους. Να μην έχουν ανάγκη το μέσον , να είναι ανεξάρτητοι.

Ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία. “Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα” αναρωτήθηκε και ανακοίνωσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμες και θα επαναφέρει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Για το άρθρο 16

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του άρθρου 16 ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως δεν θα δεχθεί να είναι ισότιμα τα πτυχία εκείνων που θα κάνουν εμπόριο τίτλων. “Κάνατε σύμβολο αυτής της κορυφαίας διαδικασίας μόνο το άρθρο 16. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα” σημείωσε και προσέθεσε: “Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων”.

Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Χρυσής Αυγής. “Εμείς, επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να κατέβουν στις εκλογές. Δεν λιποταχτήσαμε, δεν κάναμε ότι «δεν τρέχει τίποτα», ούτε «κλείσαμε το μάτι» στους νεοναζί και βέβαια ούτε επιτρέψαμε κ. Μητσοτάκη στον καταδικασμένο εγκληματία Κασιδιάρη να κάνει τρία χρόνια προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook