Η φωτιά που κατακαίει παρθένο δάσος στη Ρόδο είναι ανεξέλεγκτη

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση λόγω της φωτιάς στους κατοίκους της Ρόδου και συγκεκριμένα στους κατοίκους των οικισμών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά, ενώ εκκενώνεται προληπτικά και ξενοδοχείο.

Αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, σε Απόλλωνα και Λάερμα με το νέο μέτωπο να έχει ξεσπάσει προς το χωριό Έμπονα και το οποίο πέρασε τον Προφήτη Ηλία. Από την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Ελεούσα, Σαλάκου, Διμυλιάς, Προφήτη Ηλία και το ξενοδοχείο Έλαφος.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, κινείται με δυτική κατεύθυνση από τον Αττάβυρο στην περιοχή της Σαλάκου και καίει δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο και από Απόλλωνα και Σάλακο προς Έμπονα.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης στη Ρόδο είναι  η ανακοίνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για επίταξη όλων των μηχανημάτων έργων και των υδροφόρων που καλούνται να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν τα πεζοπόρα τμήματα και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Απόλλωνα Ρόδου. Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροσκάφη που σταθμεύουν στην Ρόδο άρχισαν κάνουν συνεχείς ρίψεις αλλά ο ισχυρός άνεμος δημιουργεί συνέχεια αναζωπυρώσεις και τα εναέρια μέσα οφείλουν να διακόψουν τις ρίψεις για να ανεφοδιαστούν.

Δραματική έκκληση για εθελοντές κάνει μέσω του Facebook ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, Παναγιώτης Εγγλέζος. Καλεί τους πολίτες των χωριών κοντά στη φωτιά να είναι σε ετοιμότητα, σημειώνοντας ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τους πρόποδες του Προφήτη Ηλία. «Θα καούν τα πάντα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνολικά επιχειρούν 6 εναέρια μέσα και περισσότεροι 120 πυροσβέστες και εθελοντές πολίτες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook