Απανωτά μηνύματα του 112 για εκκένωση σε Οινόη, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Παντελεήμονα και Κιάφα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα. «Βροχή» τις τελευταίες ώρες τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών.
Στη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς πριν νυχτώσει έχουν πέσει αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη ίσως φορά στο σημείο επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, 11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα.

Ειδικότερα, με μήνυμά του το 112 αρχικά κάλεσε σε εκκένωση 4 περιοχών. Συγκεκριμένα κάλεσε όσους βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Το 112 ήχησε και πάλι λίγο πριν τις 6 μμ για να εκκενωθεί η Οινόη προς Ερυθρές και λίγο αργότερα ο Άγιος Ιωάννης Κορακάς προς Μάνδρα. To 112 ήχησε και πάλι, αυτή την φορά για να εκκενωθεί ο Άγιος Παντελεήμονας προς τις Ερυθρές.

Εκκενώνεται ο οικισμός Κιάφα καθώς μετά τις 7μμ εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Μάνδρα – Ελευσίνα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κιάφα εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα – Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Τα μέτωπα της φωτιάς δείχνουν να κινούνται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τις πληροφρίες οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στην Αγία Σωτήρα. Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

Αναζωπύρωση και στο Μελετάκι – Καίει δάσος
Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook