Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο με τη φωτιά να καίει ξενοδοχεία και αλλόφρονες να τρέχουν σωθούν τουρίστες και ντόπιοι.

Με κάθε μέσο, λεωφορεία, αυτοκίνητα, φορτηγά εγκαταλείπει ο κόσμος τις φλεγόμενες περιοχές στη Ρόδο, ενώ το Λιμενικό έχει μεταφέρει από τη θάλασσα πάνω από 2000 άτομα, πολλοί από τους έχουν βρεί ήδη καταφύγιο στη Λίνδο.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές αυτές.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1000 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο. Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης περίπου 2.000 άτομα.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

‘Ολα τα τουριστικά σκάφη έχουν επιταχθεί από το Λιμεναρχείο για να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλή μέρος. Επίσης, η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σταμάτησε τα δρομολόγιά της και ο στόλος της κατευθύνεται στη Νότια Ρόδο για να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Από το ΕΚΑΒ αναφέρονται 8 διακομιδές ατόμων με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, έξι ενήλικες και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υγείας του Αρχαγγέλου με αναπνευστικά προβλήματα. Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναχώρησαν. Στο νοσοκομείο δεν έχει διακομιστεί κανένας μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη,  πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος. Επίσης δεσμεύτηκε και διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες.

Από το Λιμενικό Σώμα/Υπουργείο Ναυτιλίας:
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Αλεξίου «ο μεγαλύτερος όγκος των ανθρώπων έχει ήδη απομακρυνθεί».

Για τέταρτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Ρόδο, μαίνεται ανεξέλεγκτη, στιγμιότυπα από τις περιοχές Κιοτάρι, Λάρδος, Γλύστρα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook