Την απόφαση για τη Ρόδο, έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Ρόδος, λόγω της φωτιάς που καίει το νησί για 9η συνεχόμενη ημέρα.
Μέχρι τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν το νότιο τμήμα του νησιού, όπου εκεί είναι η μεγάλη φωτιά, ωστόσο τώρα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκε όλη η Ρόδος.


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr σήμερα το πρωί, η εικόνα των μετώπων παρουσιάζει βελτίωση, αν και οι προσπάθειες για την οριστική κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Υπάρχει ωστόσο για πρώτη φορά αισιοδοξία, ότι θα τελειώσει αυτός ο τεράστιος εφιάλτης που βιώνει το νησί. Σήμερα υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις σε Αρχάγγελο και Βάτι.


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης χτες , η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το 112.

Σε όλη τη διάρκεια της νύκτας πυροσβέστες και πολλές ομάδες εθελοντών εδιναν την μάχη στις περιοχές αυτές και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα μέτωπα εστιάζονται στις περιοχές της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook