Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο απειλεί την ΒΙΠΕ. Καίγονται σπίτια και αγνοείται βοσκός στον Άγιο Γεώργιο Φερών – Νέο 112 για εκκένωση άλλων 2 χωριών

Δραματική έκκληση έκανε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τη φωτιά στο Βελεστίνο καθώς υπάρχει κίνδυνος από τις δεξαμενές προπανίου στην περιοχή της ΒΙΠΕ.

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»: Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της μεγάλης φωτιάς στο Βελεστίνο, κάλεσε πολίτες και τηλεοπτικά συνεργεία, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ, να απομακρυνθούν από το σημείο.

Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό του για να μιλήσει στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στον «αέρα» για το ρεπορτάζ από τα μέτωπα της φωτιάς στη Μαγνησία, ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Αλλά εδώ απομακρυνθείτε, έχει δεξαμενές προπανίου και είναι στα 20 μέτρα η φωτιά, προσπαθούμε να την σβήσουμε. Φύγετε μην γίνει καμία μεγάλη ζημιά, να σωθεί ο κόσμος».

Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο είναι πλέον ανεξέλεγκτο και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή και αλλάζουν διαρκώς φορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να μην επεκταθούν οι φλόγες στα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά.


Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση Διμηνίου, Παλιουρίου και ΒΙΠΕ

Με διαφορά λίγης ώρας από την φωτιά στην Πάλτση του Ν. Πηλίου, φωτιά ξέσπασε στο δρόμο προς Αερινό.
Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, αγνοείται ο 45χρονος βοσκός, Αριστείδης Κολιούπας στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, όπου νωρίτερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Την ίδια ώρα εστάλη νέο μήνυμα 112 για άλλα δύο χωριά το Διμήνι και το Παλιούρι, αλλά και για την βιομηχανική περιοχή.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον οικισμό του Σέσκλου.

Μεγάλη κινητοποίηση για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία

Ήδη η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση κτηματική στην περιοχή Πλατάνου και κατευθύνεται προς το εργοστάσιο της Σοβέλ.

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής και ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη, η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένες περιοχές.
«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι.
Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα.
Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook