Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία σε πολλά μέτωπα . Ενεργοποίηθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας. Στο νοσοκομείο Πύργου ένας 63χρονος

Στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει προσαχθεί ένας ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive διαπιστώθηκε απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών, ο οποίος ανακρίνεται.
 

Η πυρκαγιά στην Ηλεία ξέσπασε στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου σε αγροτοδασική έκταση στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Φαναράς Ηλείας, όπου οι φλόγες απείλησαν ξενοδοχείο. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.


Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να κινηθούν προς Αρχαία Ολυμπία, καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια στην Παλαοβαρβάσαινα.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας είπε στην ΕΡΤ και την Δ. Αναργύρου ότι το μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας είναι υπό μερικό έλεγχο και εμφανίζει καλύτερη εικόνα. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα 3 ομάδες πεζοπόρο και άτομα της ΕΜΑΚ Πάτρας, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη Καναντέρ, τρία Air Tracktor, μαζί με ένα ελικόπτερο Erickson.

Ωστόσο σύμφωνα με το ilialive.gr υπήρξε έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου για νέα εστία πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.


Έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα στην Αρχαία Ολυμπία για να προλάβουν τα χειρότερα, αφού η φωτιά είναι μέσα στο χωριό.

Eνεργοποιήθηκε επίσης το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Παράλληλα λίγο πριν τις τέσσερις ένας 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λόγω λιποθυμίας, ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα σύμφωνα με το ilialive.gr.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν τις εστίες με διασπορά δυνάμεων και δεδομένου ότι προς το παρόν δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα ελεγχθεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών έμειναν στα σπίτια τους και συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, βλέποντας ότι η φωτιά απομακρύνεται από τους οικισμούς.

Στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διαπιστώσει αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια δεδομένου ότι σε πολύ κοντινή χρονικά απόσταση, ξέσπασαν τρία μέτωπα πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή.

Μουριά Αρχ. Ολυμπίας: Πληροφορίες για απόπειρα εμπρησμού σε δάσος – Προσήχθη ύποπτος από το ανακριτικό της ΠΥ
Πληροφορία κάνει λόγο για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο φερόμενος ως ύποπτος για εμπρησμό έχει προσαχθεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook