Πρώτος άνοιξε τον κύκλο των απολογιών ο 73χρονος γιατρός στην υπόθεση της παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά

Πρώτος απολογήθηκε ο 73χρονος γιατρός και ιδιοκτήτης του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά και στη συνέχεια οι υπόλοιποι 8 συγκατηγορούμενοι και συνεργοί του.

Ενώ απολογείται σε ένδειξη συμπαράστασης αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια Χανίων και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες, όπως θα δείτε και στο βίντεο του zarpanews.gr, τον κατηγορούμενο Χανιώτη γιατρό.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί κυρίως γυναίκες, οι οποίες υποδέχτηκαν τον γιατρό με χειροκροτήματα και φώναζαν μεταξύ άλλων: «Γιατρέ μου σ’ αγαπάμε», «ο Θεός μαζί σου» , «μη φοβάσαι τίποτε», «αγόρι μου , αγαπημένε μου» κλπ’

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός,που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος των παράνομων υιοθεσιών και της εμπορίας βρεφών μέσω παρένθετων μητέρων έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπαλλήλους που έβρισκαν τις παρένθετες μητέρες, που ήταν φτωχές γυναίκες και τις πλήρωναν με «ψίχουλα» από 300 έως 600 ευρώ.

Η ταρίφα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά κυμαινόταν από 70.000 -120.000 ευρώ για κάθε κατά παραγγελία βρέφος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας που κράτησε μήνες πάνω από 300 γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες μητέρες, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος φέρεται να ήταν τεράστια, ενώ οι βασικοί κατηγορούμενοι , διέθεταν και εξωχώριες εταιρίες για να κρύβουν τα χρήματα που έβγαζαν.

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και τις χρησιμοποιούσαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες.

Από τον Δεκέμβριο 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.

Επίσης, με χρήματα το κύκλωμα χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για την προσωρινή στέγαση των γυναικών που κυοφορούσαν τα προς πώληση βρέφη.

Εκτός από τον 73χρονο γιατρό, απολογήθηκε μια κατηγορούμενη μαία καθώς και η γραμματέας του ιδιωτικού Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά.

Όπως γράφει το zarpanews.gr:
• αρχηγός και συντονιστής της ομάδας ήταν 73χρονος ημεδαπός ιατρός, ιδρυτής και διαχειριστής της κλινικής. Κατεύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας ενώ καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία. Επίσης, με χρήματα της οργάνωσης χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των γυναικών που κυοφορούσαν.

• 44χρονος ημεδαπός, δεύτερος στην ιεραρχία, ο οποίος λάμβανε οδηγίες μόνο από τον αρχηγό. Ο ρόλος του ήταν να εποπτεύει, να κατευθύνει και να συντονίζει τα καθήκοντα και τις δράσεις των άλλων μελών. Επίσης, ενεργούσε ιατρικές πράξεις στα θύματα εμπορίας ανθρώπων και προέβαινε σε παραποιημένες καταχωρήσεις των ωοληψιών στο Μητρώο Δοτριών.

• 44χρονη και 37χρονη είχαν ως βασική αρμοδιότητα να επιβλέπουν, να μεταφέρουν, να φροντίζουν για την διαμονή και την καταβολή των νομιμοφανών αμοιβών καθώς και να χορηγούν τα φάρμακα στις παρένθετες μητέρες. Η

• 37χρονη λειτουργούσε επίσης ως μεσίτρια ενώ η 44χρονη διεκπεραίωνε τη σύναψη εικονικών μισθωτηρίων, την πλαστογράφηση δικαστικών υποθέσεων κ.λπ.. Η αμοιβή τους για κάθε παρένθετη μητέρα που εισήγαγαν στη διαδικασία ξεκινούσε από 5.000 ευρώ και η μηνιαία αμοιβή για την εποπτεία τους από το δικαστήριο έως και τον τοκετό από 300-600 ευρώ.

• 41χρονη ημεδαπή ως βοηθός εμβρυολόγου συμμετείχε από κοινού με τον 44χρονο υπαρχηγό σε ωοληψίες γενετικού υλικού καθώς και σε εμβρυομεταφορές στα σώματα γυναικών. Επιπλέον, ασχολούνταν με την εξεύρεση ενδιαφερόμενων άτεκνων και ομόφυλων ζευγαριών από την Ιταλία, με την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και με τη παροχή της πατρικής της οικίας για διαμονή των παρένθετων μητέρων και δοτριών.

• 28χρονη ημεδαπή ως μαία προέβαινε σε ιατρικές πράξεις κατά τη διαδικασία φαρμακευτικής προετοιμασίας της δότριας γενετικού υλικού, ενώ διαχειρίζονταν τις αλλοδαπές παρένθετες μητέρες και δότριες ωαρίων,
• 41χρονη ημεδαπή, ως υπάλληλος γραφείου έτερης κλινικής προέβαινε σε πλαστογραφήσεις στα αρχεία της εν λόγω κλινικής με σκοπό να συγκαλύψει την παράνομη δράση της οργάνωσης και μεριμνούσε για την εξεύρεση εικονικών συζύγων επί πληρωμή και

• 38χρονη ημεδαπή εντόπιζε ευάλωτες αλλοδαπές και ημεδαπές γυναίκες στη Βόρεια Ελλάδα και οργάνωνε τη μεταφορά τους στην Κρήτη ενώ παράλληλα συγκέντρωνε δικαιολογητικά για την έκδοση των σχετικών δικαστικών αποφάσεων, λαμβάνοντας αμοιβή 3.000-4.000 ευρώ για κάθε παρένθετη μητέρα που εισήγαγε στη διαδικασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook