“Ήρθαν να μας σκοτώσουν οργανωμένα. Ήρθαν εγκληματίες από την Κροατία να μας σκοτώσουν”, λέει ο 48χρονος οπαδός της ΑΕΚ που ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια , έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το μοιραίο βράδυ.

στιγμές που έζησε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ είχε πάει με τον γιό του κι ένα φίλο του να πάρουν τα εισιτήρια για τον αγώνα.

Όπως λέει στην κάμερα του ΣΚΑΪ και τη Μαρία Δουρουδή είναι ένας ενός από τους τραυματίες – θύματα των Κροατών χούλιγκαν

Μάλιστα γνώριζε και προσωπικά τον 29χρονο Μιχάλη. Από τα χτυπήματα που δέχθηκε, σχεδόν διαλύθηκε η ωμοπλάτη του, ενώ χρειάστηκε να του κάνουν και 15 ράμματα.

Όπως λέει γλίτωσε από θαύμα. Δυο από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ του επιτέθηκαν με ρόπαλα. Τον έριξαν στο έδαφος και αμέσως άρχισαν να τον χτυπούν με στειλιάρια και κλοτσιές τέσσερις άνθρωποι.

Οι Κροάτες προσπαθούσαν να πάρουν την μπλούζα της ΑΕΚ που φορούσε, και εκείνος προσπαθούσε με την μπλούζα να σώσει το πρόσωπο του. Μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας θυμάται και περιγράφει όλα όσα συγκλονιστικά βίωσε εκείνο το βράδυ έξω από το γήπεδο:

Εγώ προσωπικά πήγα να πάρω εισιτήρια με ένα φίλο μου και τον γιο μου. Την ώρα που φτάσαμε στη Φιλαδέλφεια, κατέβηκα με τον γιο μου, να παρκάρει ο φίλος μου. Ο γιος μου έτρεξε με τον όχλο, γιατί εγώ δεν κατάλαβα το τι γίνεται…

Δηλαδή με το που βγήκατε από το αμάξι είδατε κόσμο να τρέχει;

48χρονος: Μάλιστα και εγώ να τρώω ξύλο και να προσπαθούν να μου κλέψουν την μπλούζα.

Γίνανε όλα τόσο γρήγορα;      

48χρονος: πολύ γρήγορα. δεν μπορείτε να καταλάβετε. Εγώ νόμιζα ότι ήταν αιώνες αλλά μετά που είδα τα βίντεο και όλα αυτά που μου έρχονται στο μυαλό δεν μπορώ να σας περιγράψω. Όχι πόλεμος….ο πόλεμος δηλαδή είναι, ήρθαν να μας σκοτώσουν δεν ήρθαν να….και σε παιδάκια και σε γυναίκες που ήταν σε τραπέζια.

Ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου και το επόμενο που θυμάστε ποιο είναι;

48χρονος: Να βλέπω το γιο μου να τρέχει.

Και ποιοι ήταν; Καταλάβατε;

48χρονος: Όχι, εγώ νόμιζα ότι ήταν παίκτες της ΑΕΚ, ότι βγάζουν φωτογραφίες, δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα για ποιο λόγο τρέχουν, τι γίνεται.

Και όταν βγαίνετε εσείς από το αμάξι το πρώτο που κάνετε τι είναι;

48χρονος: Βλέπω τον γιο μου να τρέχει, έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ που θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, όχι να ξαναπάει στο γήπεδο και μετά κατάλαβα ότι μας κυνηγάνε.

Πού σας χτύπησαν, χέρια, πόδια, κεφάλι;

48χρονος:  Έχω 15 ράμματα στο κεφάλι μου, έχω σπασμένη την πλάτη μου, όλη η ωμοπλάτη μου είναι σπασμένη, πλευρά, πόδια.

Μπορέσατε να καταλάβετε πόσοι άνθρωποι σας χτυπάνε;

48χρονος: Πού να καταλάβω εκείνη την ώρα; Όχι, δεν μπορούσα να καταλάβω τίποτα.

Εσείς αντιληφθήκατε αν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εκεί;

48χρονος: Αν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί εκεί θα γινόταν αυτό το πράγμα;

Αστυνομία υπήρχε;

48χρονος: Ούτε ένας.

Αυτοί που σας χτυπούσαν ακούσατε κάποια γλώσσα, ακούσατε να μιλάνε;

48χρονος: Δεν άκουσα τίποτα. Όχι, όχι, τίποτα, τίποτα.

Ούτε σας είπαν για ποιο λόγο σας χτυπάνε;

48χρονος:  Όχι, μόλις κατάλαβα ότι πάνε να μου βγάλουν την μπλούζα, κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει.

Η ίδια κάμερα από το πλάι του γηπέδου κατέγραψε την εικόνα με εκείνον να δέχεται δεκάδες χτυπήματα από τους νεοναζί και σε παράλληλο χρόνο τα επεισόδια με τις μολότοφ και τις φωτοβολίδες στο άλσος όπου δέχθηκε τη μαχαιριά ο 29χρονος Μιχάλης.

Τον Μιχάλη, το παιδί που έχασε τη ζωή του;

48χρονος: Τον ήξερα προσωπικά, ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, πολύ Χριστιανός. Τι να σας πω, δεν έχω λόγια. Θέλω απλά να βρεθούν οι ένοχοι που αφαίρεσαν τη ζωή του Μιχάλη.

Πηγαίνατε μαζί στο γήπεδο με τον Μιχάλη;

48χρονος: Στο γήπεδο δεν πηγαίναμε μαζί, αλλά έχουμε κάνει και μεροκάματα μαζί με τον Μιχάλη, έχουμε δουλέψει μαζί, έχει έρθει σπίτι μου, έχει κάτσει, έχει φάει με τα παιδιά μου, με την οικογένεια μου.

Τι θεωρείτε ότι συνέβη, τι έγινε;

48χρονος: Ήρθαν να μας σκοτώσουν οργανωμένα. Ήρθαν εγκληματίες από την Κροατία να μας σκοτώσουν. Και θέλω από την ελληνική δικαιοσύνη που της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη γι’ αυτό έχω και τον κ. Θεοδωρόπουλο, για δικηγόρο να βρεθούν οι ένοχοι που σκότωσαν τον Μιχάλη και που πήγαν να αφαιρέσουν και τη δική μου ζωή, γιατί και εγώ από θαύμα ζω.

Όταν σκέφτεται εκείνο το βράδυ….

48χρονος:  Ντρέπομαι που είμαι χτυπημένος, γι’ αυτό ντρέπομαι που ο γιος μου είναι τρομοκρατημένος ακόμα και θέλει να μην ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Όχι να ξαναπάει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα, να μην ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο θέλει.

Και μετά από αυτή την περιπέτεια στέλνει το δικό του μήνυμα: 

«Να μην σταματήσουν τα νέα παιδιά να αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Αυτό που βλέπουν δεν είναι αθλητισμός. Αυτοί ήρθαν να μας σκοτώσουν».

Ο 48χρονος θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσίου που επέτρεψε στο κονβόι των Κροατών να φτάσει μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και στους νεοναζί να επιτεθούν εναντίον ανυποψίαστων φιλάθλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook